Arno triomfeert in Leuven

Er is vorig weekend schaakgeschiedenis geschreven. Arno Bomans heeft het Open van Leuven gewonnen. “Wat ?!?” Horen wij u roepen. “Onze Arno ?”. Jawel, het sterkste tornooi van de laatste jaren, vergeven van de GM’s en IM’s, voor het eerst in het Sint-Pieterscollege in de Minderbroederstraat. Alle partijen aan de eerste borden waren voor het eerst live op internet te volgen (via de site van de Schaakfabriek of die van Leuven) zodat ook de Gambieters thuis de kampioenschappen konden volgen. We hadden hier enkele regels geleden nog gevraagd of we eindelijk nog eens een provinciale titel konden binnenhalen bij de volwassen en zie, Arno is natuurlijk ook de nieuwe kampioen van Vlaams-Brabant. Onze kampioen bij de -12 bij de jeugd vond dat hij niet kon achterblijven. Fabio haalde de titel bij de volwassenen -1700 elo. Arne VdV greep zilver in de groep -2100 net als Sam bij de -1900. En die grote medaille-oogst werd binnengehaald terwijl voorzitter Rudi ergens in de Caraiben op het strand lag.

In de eerste drie ronden bleek al dat Arno goed in vorm stak door de ‘gewone’ tegenstanders vlot te verslaan. In ronde 4 ging FM Stefan Docx (2360) alsnog voor de bijl ondanks een pion achter in een eindspel, maar Arno had een dodelijk wapen in handen : een ‘Pocket’ loperpaar. Arno meteen alleen aan kop met 4 uit 4, achtervolgd door een groep razige GM’s en IM’s. Vervolgens haalde hij met zwart en met sprekend gemak remise tegen GM Ralf Akesson (2421). In de zesde ronde kreeg hij met wit IM Attila Gergacz (Hongarije en 2432 elo) voorgeschoteld. Grappig genoeg dezelfde Hongaar die afgelopen zomer voor Jan de weg naar eeuwige roem in Brasschaat versperde. Onder de aanmoedigingen en de goedkeurende blikken van de aanwezige schare Gambieters (Fabio, Yordi, Sam, Arne, Jan, Tom en Gambieter voor het leven Gert)  veegde hij de Hun van het bord in een pracht van een partij, die u hier exclusief met commentaar van de nieuwe kampioen kan naspelen. Zijn tegenstanders in Leuven hadden intussen zoveel ontzag gekregen voor onze Gambietgrootmeester, dat GM Ikkonikov (2529) in de laatste ronde het zelfs niet aandurfde om Arno te testen. Met deze remise kwam Arno uit bij de fantastische score van 6 uit 7.

Arno leverde een geweldige prestatie die nog geen Gambieter hem heeft voorgedaan. Wij feliciteren hem nogmaals met tranen van vreugde en trots en dromen van meer !

Intussen, op het thuisfront, werd er ook vorige donderdag geschaakt. Slechts 5 Gambieters kwamen opdagen (Herman, Oscar, Fred, Wouter en Stephan), en slechts één inhaalpartij van het KK werd gespeeld. Fred won van Wouter en neemt geruisloos de leiding in reeks B. Omdat er niet veel volk was komen kijken krijgt u hier in de linkse kolom de kans om de partij eens na te spelen. Het niveau is ietwat minder hoog dan dat van de partijen van Arno, maar toch …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s