Geest Ridder Jan Gambiet waart rond op Duivenzolder

Vorige week was Jonathan even ‘vergeten’ dat het KK hervatte maar echte heer als Fred had hem Jan Gambietridderlijk vergeven en was zonder morren bereid bevonden de partij in te halen. Ridder Jan Gambiet was echter blijkbaar almeteens vertrokken ( zoals we hem kennen heeft hij allicht Schaakgodin Caïssa meegenomen ) , want veel geluk bracht het Fred niet. In een gelijk opgaande stelling leidde een blunder meteen tot een nul op het scorebord. Een verbouwereerde Jonathan bood uit eerlijke schaamte een Duvel aan tot troost. Het geestrijke vocht vloeide rijkelijk deze wonderlijke en rumoerige schaakavond. Oudgedienden Gert en Carlo maakten hun opwachting en de oudgediende Gambieter die Ridder Jan nog persoonlijk heeft gekend waande zich even 20 jaar terug in de tijd. Een nieuw gezicht dat trouwens af en toe opduikt is Frederic uit Brugge. Wegens de vele inhaalmatchen had hij helaas weinig omhanden. De meeste Gambieters hebben trouwens al geleerd met een grote bocht rond deze ijzersterke schaker te stappen. Enkel de blitzkampioen en ons eerste bord lijken heden in staat hem af te houden in de snelschaakpartijtjes.

Oud-kampioen Jan was bijvoorbeeld maar al te blij dat hij al achter het bord zat tegen al even oud-kampioen Kris voor het 36ste onderlinge duel op het KK sinds 1990. Het werd een spannend duel, waarin Jan aanstuurde op een eenvoudig eindspel met een gezondere pionnenstructuur. Maar toen de tijdnood in zicht kwam kreeg Kris toch kansen op een koningsaanval. Het tijdgebrek deed Kris echter de das om, toen hij de aanval op zijn stuk pareerde met een schijnbaar gevaarlijke uitval met de dame. Er was echter een eenvoudige weerlegging voorhanden, en Kris moest verder een hopeloze strijd voeren met een toren in het krijt.

Jan komt zo zelfs even aan de leiding, want Jonas moest de partij tegen Yordi afbreken. Yordi had zich tegen zijn natuur een beetje ingehouden tegen zijn gereputeerde tegenstander, wat soms leidde tot iets passievere zetkeuzes. Jonas staat dan ook vermoedelijk een tikje beter met zwart in de afgebroeken stelling, maar er is duidelijk nog een hoop werk aan de winkel. Rudi had zich met Google voorbereid op de witte openingsopzet van Fabio. Gewapend met wat ideetjes ging het aanvankelijk vrij goed en Rudi ging hoopvol en met laaiend enthousiasme in op een scherp middenspel. Even later was het uit, want Rudi kon nog enkel de dame geven om mat te voorkomen. Wouter verstevigde zijn claim op één van de eerste vier plaatsen in reeks B en won gedecideerd van Peter.

Zondag treden onze drie ploegen aan op de 7e ronde van de nationale interclubs. Kan iemand de Ridder en de Godin tegen dan terugvinden ?

04/01/2013 : KK 2013 gearriveerd in het juiste jaar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s