2 & 3 doen verder, en Opwijk 1 ook …

Opwijk 1 had vandaag een collectieve off-day. Net voor het begin van de ronde zagen we nochtans dat het de winst er zeker in moest inzitten, want Aalter 1 was sterk verzwakt, terwijl wij slechts Arne en Yulia moesten missen. Maar na een aantal uren spelen ging het grondig fout. Jonas had eerst al een uitstekende stelling de nek omgevrongen en van de schrik gauw remise gespeeld. Arno, Tom Barbé en Jan verloren. Enkel Kris kon een tegenpuntje scoren. Carlo maakte een veelbelovende come-back aan bord 6. Met klassieke middelen won hij een cetntrum pion en stevende recht op winst af. Helaas, er lag toch nog wat roest op de machine, en het werd uiteindelijk slechts remise. Ook bij Pascal leek het aanvankelijk een 0 te zullen worden, maar hij kon van de tijdnood bij de tegenstander profiteren en nog winnen. Een gelijkspel zat er dan ook al niet meer in want ook Tom op het tweede bord was langzaam maar zeker terrein aan het verliezen. Hij vocht nog voor alles wat hij waard was, maar er was geen kruid tegen opgewassen. Een gemiste kans voor Opwijk 1 dat nu alles of niets zal moeten spelen in het degradatieduel tegen KBSK 1 volgende ronde.

De droefenis bij Opwijk 1 steekt schril af tegen de resultaten van ploegen 2 en 3 die beiden opnieuw gingen winnen. Opwijk 3 zelfs met 0-4 ! De helden van de avond waren Fabio, Jeroen, Berten en Geert. Straks eindigt dit nog in vierde klasse !

Opwijk 2 won maar kreeg een beetje hulp door een forfait op bord 1. Een verslag van Stephan ;

Mijn tegenstander vond het blijkbaar te koud en kwam niet opdagen. Volgens enkele van zijn teamgenoten lijdt hij aan een welbepaald syndroom : altijd willen spelen maar als het even niet lukt, niet komen opdagen. Enfin, we hadden dus na een uur al een 3-0 voorsprong tegen een verzwakte tegenstander. Ondertussen stond het op de andere borden redelijk (Gilbert), meer dan behoorlijk (Yordi) en goed (Sam). Gilbert vergat echter zijn ontwikkeling en speelde bijna de hele partij met twee stukken minder. Op het einde wreekt zich dat en Gilbert mocht zijn dame geven voor 2 stukken en na nog enkele zetjes was het gedaan. Ondertussen had Yordi zijn goede stelling vakkundig om zeep geholpen door de lessen van stap 1+ te vergeten en een penning op dame en toren kostte hem een kwaliteit en een pion. Hij probeerde nog een paar truukjes maar hij mocht opgeven. Sam was vroeg thuis en dus twijfelachtig. Maar op het bord was daar niks van te merken, hij was gewoon veel beter dan zijn tegenstander die wel dapper weerstand probeerde te bieden maar duidelijk de wet van de sterkste moest ondergaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s