Toppers eindigen in remise

Na de ietwat verlaten vorige speeldag werd er nu druk ingehaald en bovendien nog druk geblitzt. Bijna heel Opwijk 1 was er.

Jonas en Tom speelden een inhaalpartij uit de eerste ronde van het KK. Het werd een rustige opening maar gaandeweg begon Jonas toch wat activiteit te ontplooien. Maar hij geraakte niet al te ver en de partij eindigde in remise. Fabio had een goede afgebroeken stelling om verder te spelen tegen Yulia, maar hij had vorige week iets te lang nagedacht en het ontbrak hem de tijd om zich deftig te weren tegen Yulia. Broer Yordi had dan weer wat meeval. Pascal stond met wit beter na de opening, maar in een moment van verlies van concentratie liet hij dame en koning vorken. En ook Rudi had last van kort concentratie verlies dat leidde tot onmiddellijk stukverlies tegen Sam, die zo ook een makkelijk punt verdiende.

Ook de topper in reeks B eindigde in remise. Zowel Oscar als Herman pakten het voorzichtig aan. Vele stukken werden geruild en de vrede getekend. Maar Herman kroonde zich met deze remise met 8 uit 10 al tot eerste winnaar van dit seizoen, weliswaar nog maar in de voorronde. Maar toch al een overtuigende prestatie. Valère verkeek zich al vroeg in de opening en verloor een stuk, dat Wouter niet meer terug gaf. De eerste nederlaag van het seizoen voor ‘revelatie’ Valère en een sterke come-back van Wouter, die zich met deze overwinning op plaats twee hijst.

Het voor de niets omhanden hebbende spelers geïmproviseerde nevenevenement werd ex-aequo gewonnen door Frederic en Arno, maar op basis van het onderlinge resultaat is eerstgenoemde tot eindwinnaar uitgeroepen. Het was een blitztornooi met 9 spelers, zonder evenwel de regerende blitzkampioen die op een naburig bord serieus aan het spelen was. Normaal zouden wie hier nooit over zo’n klein evenementje berichten maar we lopen even de uitslag verder samen af : Tom werd derde, Yulia vierde, en een herboren Carlo vijfde. Vervolgens hadden we Stephan, Berten en Geert. Jan eindigde helemaal alleen als allerlaatste met 1,5 uit 9. Ongezien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s