Yulia stoomt door naar de kop

In reeks A werd, en dat was lang geleden, een volledige speeldag afgewerkt voor deze laatste ronde van de heenmatchen met twee reeksen. Yulia won vrij overtuigend van de eerste competitieleider en blijkbaar te vroeg tot titelfavoriet gebombardeerde elo-favoriet Jonas. Pa de opening liet hij wit een vervaarlijke vrije centrum na, en die deed hem uiteindelijk verrassend snel de das om. Yulia brengt op dit KK soms een soort schaak van een andere planeet ( of preciezer, van een ander land ) met veel juiste en positioneel sterke keuzes. Wordt er voor het eerst in onze geschiedenis een vrouw Gambietkampioen ?

Kris hield lange tijd de strijd in evenwicht met Yordi, maar een ‘oud’ euvel stak de kop op : tijdnood. En daar was Yordi natuurlijk als de kippen bij om ervan te profiteren. Tom had geen moeite om een stuk meer te verzilveren tegen Rudi en Fabio won een bijzonder wilde partij tegen Marc waarin beide koningen op de tocht stonden.

Leider Jan kwam na de opening eerder slecht te staan met wit tegen Pascal en aanvaardde in dank een remisevoorstel. Een rechtstreeks duel tussen Sam en Stephan begon veelbelovend, met zwart na de opening aan het stuur. Sam moest een slecht gepositioneerde toren inleveren tegen een paard. Maar wat later bracht Stephan een stukoffer voor twee pionnen dat helemaal niets was en met een loperpaar leek Sam opnieuw de beste kansen te zullen krijgen. Het was echter niet helemaal duidelijk en Sam ging ook in op een remisevoorstel.

Heel wat uitgestelde partijen daarentegen in reeks B. Dirk kwam bijzonder goed te staan tegen Valère met een comfortabele materiaalvoorsprong als gevolg. Maar Valère toonde zich taai en zoals heel dit seizoen moeilijk te kloppen. Dirk moest genoegen nemen met remise ondanks een kwaliteit. Ook Wouter kwam heel goed tot gewonnen te staan in het middenspel tegen Fred. Maar het is met Fred al net als al die andere krokodillen en dinosauriërs op dit KK : als je te dicht komt , dan bijt hij. Wel, Wouter kwam te dicht en mocht inpakken.

Voorts is het bang afwachten van de resultaten van “Super-Sunday”. Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte.

Planning voor de terugronde in drie reeksen van het KK 2013

We hernemen hier nog even de regeling voor de terugronde die van start zal gaan op 21/02/2013, met nog zes of zeven (afhankelijk van de reeks) te spelen partijen, samen met de inhaalpartijen van de heenronde.

Reeks 1 voor de allerhoogste trofee

8 hoogst geklasseerden uit reeks A

Spelers behouden hun punten uit de heenronde.

Nog zeven speeldagen

Kleuren zijn omgekeerd als in ronde 1

Jonas moet helaas forfait geven voor de terugronde, en dat betekent dat er slechts 3 spelers in plaats van 4 afzakken naar reeks 2. U kan de stand nagaan om te zien wie hiervoor in aanmerking komt.

Reeks 2 voor de titel van schaduwkampioen

3 laagst geklasseerden uit reeks A + 4 hoogst geklasseerden uit reeks B.

Nog zes speeldagen

Spelers behouden hun punten uit de eerste ronde NIET.

Herman en Wouter zijn al zeker, en verder vechten nog drie spelers om twee plaatsen : Valère, Oscar en Geert. Onderling resultaat heeft voorrang op Buchholz punten.

Reeks 3 voor een nog te zoeken trofee

7 overige spelers uit reeks B

Nog zes speeldagen

Spelers behouden hun punten uit de heenronde.

Kleuren zijn omgekeerd als in ronde 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s