Opwijk 1 verliest cruciaal dagradatieduel

Ligt het aan het weer, aan het ongeluksjaar 2013 of iets anders, we weten het niet. Wat ons betreft is het evenwicht in het universum verstroord. Het blijft maar foutgaan voor Opwijk 1. In een rechtstreeks duel dat moest gewonnen worden tegen KBSK 1 heeft de winst er nooit ingezeten. Pascal moest ondanks een uitstekende opening al vroeg als eerste capituleren. Arno weigerde daardoor een remise op bord 1, maar een geofferde pion zag hij nooit meer terug. Stijf van de stress gaf ook Tom op bord 2 al snel remise en tot overmaat van ramp ging het licht tweemaal letterlijk (en figuurlijk uit) op de Duivenzolder. Toen het euvel was hersteld ging het ook bij Jonas helemaal de verkeerde kant uit. Carlo had dan weer wel een uitstekende stelling opgebouwd en leek op weg naar de winst met mooi spel. Het mocht echter alweer niet zijn, een paar foutjes later belandde hij in een hopeloos staand eindspel. Tom Barbé liet op bord 6 in uiterste tijdnood een herhaling van zetten toe in een veel betere tot gewonnen stelling. Yulia leverde een lange strijd waarin het voordeel heftig van de ene kant naar de andere kant en terug slingerde. Het mondde ’s avonds laat uit in een remise. Alleen Jan kon een mooi puntje tegenscoren.

De conclusie was echter wel duidelijk : KBSK 1, toch wel de verrassing van deze reeks, toonde het betere schaak en mag zich de oververdiende winnaar noemen van de match.

Opwijk 2 en 3 blijven de overwinningen aan elkaar rijgen

Ondertussen weten onze andere ploegen al niet meer wat verliezen is. Kris liet zich inde opening al vroeg vangen maar hield toch remise en Stephan deed hetzelfde. Beide Boskant-kanonnen Yordi en Sam deden echter hun vernietigende werk en wonnen op fraaie wijze. Zottegem 3 naar huis gespeeld.

In Opwijk 3 was het spannender. Last-minute invaller Meindert verloor maar zijn vriendje Fabio zette dat vrijwel meteen recht. Gilbert had zich verslikt in de opening en was een stuk achtergekomen, maar hij hield zich kranig en wist de veilige remisehaven te bereiken. Held van de dag was team-captain Jeroen die een ietwat gelijke stelling toch nog vrij snel wist te winnen. Opwijk 3 klopt Mechelen 6 en strijdt nog steeds volop mee voor de titel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s