Alleen Dirk kan suprematie van wit doorbreken

Tja, het ging niet goed met de zwartspelers in een hele reeks inhaalmatchen. Tudi kwam tot zijn eigen verbazing in een Franse verdediging terecht. Dat ging behoorlijk goed tot hij een finesse miste na het openen van de stelling. Jan overzag de genadeklap, maar slaagde er toch in te consolideren en het punt binnen te hengelen. Die andere titelkandidate Yulia had een vrij makkelijke avond toen Yordi de mist inging en zijn dame verloor aan een familieschaakje. Fabio werd overrompeld op de koningsvleugel door Jonas en Sam verprutste een uitstekende stelling tegen Marc, die als vanouds alles onachtzaam in de aanval gooide en ervoor werd beloond.

In reeks B probeerde Jonathan lang vruchteloos de defensiewerken van Ilda te doorbreken, maar ergens in het derde uur overzag Ilda dan toch nog een mataanval. Peter en Dirk speelden remise en zo was Dirk de enige zwartspeler die iets kon scoren. Het zal dan toch waar zijn ( dat wit beter staat voor er een zet is gespeeld ).

De après-schaak liep ook nog behoorlijk uit en niet zonder trots kunnen we melden dat een vijftal Gambieters de Cafetaria heeft gesloten op een onbehoorlijk nachtelijk uur.

Volgende week de laatste beslissende duels voor de samenstelling der finalereeksen en opmaak van de kalender.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s