Fabio blaast Jan van het bord, Yulia nieuwe leider

Fabio had zich een hele tijd geleden uitstekend van zijn taak gekweten in zijn allereerste partij tegen Jan. De afgebroken stelling (zie hiernaast) was al uitgesproken gunstig. En Fabio verslapte niet wel integendeel, hij bleef ook in de afgebroken stelling sterk spelen en maakte de partij gretig en zonder tegenkansen te bieden uit. De eerste nederlaag van het seizoen voor Jan en een bijzonder geslaagd debuut voor de Yordabio’s in de eerste reeks. Benieuwd waar ze uiteindelijk gaan eindigen. Marc kreeg geen kans tegen Yulia om zijn wild spel te ontplooïen. Yulia hield de stelilng rustig en overzichtelijk en bracht een pluspionnetje rustig naar de eindmeet.

Kris had het al snel na de opening moeilijk tegen Pascal. Een koppel pionnetjes gingen al verloren en het was verder vechten tegen de bierkaai.

Geert, Oscar en Valère mee naar finalereeks B

Geert kon zich zeker plaatsen via een partij tegen Berten. Hij speelde, naar eigen zeggen, nog nooit zo goed en geconcentreerd en won inderdaad vrij duidelijk. Berten kwam al snel een paard achter en daar bleef hij de hele partij, uiteraard vergeefs, achterlopen. Oscar nam met geduldig en rustig spel van Peter door gebruik te maken van twee verbonden vrijpionnen in het centrum. Ook Oscar was zo verzekerd van de B-finale.

Omdat Kris even een time-out neemt voor de rest van het seizoen bewijst hij zijn vroegere buur Valère een goede dienst ; die mag nu zijn plaats innemen in de finalereeks B. De volledige samenstelling van de finalereeksen is nu bekend, en u kan vanaf donderdag 21 februari aan de terugronden beginnen volgens de kalender die u op deze site kan terugvinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s