Opwijk 3 gaat aan de leiding in 5J

Het blijft Opwijk 3 meezitten : door de algehele forfait van Sint-Niklaas 2 wordt de enige nederlaag tot dusver van Opwijk 3 gewist en gaat onze ploeg nu zelfs naar de leiding op bordpunten voor Woluwe 3.

In reeks 4E verloor leider Lokeren 1 vorige zondag voor het eerst dit seizoen tegen Aalst 2. Opwijk 2 staat nu op één punt van leider Dendermonde. Het worden nog zeer spannende laatste ronden van de Interclubs. Voor Opwijk 1 is er helaas geen goed nieuws te melden.

Jeugdcriterium Geel

Een verslagje van papa Bernd

“De armada van de lichting 2004 is de -10j – reeks binnengestormd en iedereen zal het geweten hebben. Zonder complexen speelden ze direct mee voor de prijzen en plaatsen 2 en 3 in het eindklassement waren hun deel. En die 2de plaats was voor onze eigenste Meindert die tot voor de laatste ronde zelfs op kop stond, maar een remise in deze laatste partij kostte hem de overwinning. Voor de rest niks dan lof voor de kleine uit Baardegem : schitterende partijen afgewisseld met wat kunst-en-vliegwerk en een dosis geluk. Pa makkelijke overwinningen in de eerste twee ronden ging het fout in ronde 3, waar hij z’n enige nederlaag leed. Vanaf ronde 4 tot en met ronde 8 stond er geen maat op ons supertalent ;-)”

“Met overwinningen tegen o.a. Benjamin Faybish (ELO 1347) en Stefan-Daniel Gheorghiu (ELO 1413 en latere eindwinnaar) kwam hij zowaar op kop van het klassement. Tegen de jongste van de schaakfamilie Faybish had hij het geluk wat mee: na 3 zetten stond hij al een toren achter, maar Benjamin die de overwinning al binnen handbereik waande liet zich 3 zetten later een herdertjesmat aansmeren. Dan was de partij tegen de latere winnaar Stefan Gheorghiu van een ander kaliber. Een spannende partij die Meindert verdient won toen de vlag viel voor z’n tegenstander. Jammer van de remise in de laatste partij, maar winst in deze partij zat er nooit echt in na alweer vroeg torenverlies. Piettemin een prestatie om U tegen te zeggen, wetende dat Meindert tegen heel de top 7 van de eindrangschikking heeft gespeeld. Eindwinnaar Stefan kroop trouwens door het oog van de naald in zijn partij tegen de nr. 3 (Daniële Muzzi en ook een 2004’er), waar hij slechts 8 seconden voor tijd de overwinning pakte. Een overwinning die er nooit had mogen komen als Daniële niet was beginnen afruilen.”

Onze andere 2 spelers dan:

“Bernd wisselde ieder keer een gewonnen partij af met een verloren en bleef zo steken op 5/9; niet zo slecht, maar in deze ijzersterke reeks wordt ieder foutje ongenadig afgestraft.”

“Bram begon desastreus in de reeks -12 j met een 0/4, maar herpakte zich in de laatste 3 partijen om zo toch nog tot respectabele 3/7 te komen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s