Terugronde KK 2013 kalmpjes van start

In de finale A-reeks begon Fabio opnieuw niet slecht. Hij moest de hele tijd een iets mindere stelling verdedigen maar deed dat met volle toewijding. Het nadeeltje bleef bestaan maar loste uiteindelijk op in een lopereindspel met te weinig pionnen voor Pascal om er nog een punt uit te halen. De topper tussen Jan en Yulia eindigde ietwat teleurstellend voor de toeschouwers in remise na 17 zetten. Jan had een pionnetje geofferd in de opening in de hoop op een initiatief, maar daar bleek al luttele zetten later niet veel van in huis te komen. Hij was ‘niet-ontevreden’ met het vredesvoorstel van Yulia.

In reeks B bloeide het gevecht om de titel van schaduwkampioen meteen open met drie hardbevochten duels. Herman begon waar hij was geëindigd met een geduldige overwinning ‘op ervaring’ tegen Oscar. Rudi mocht zijn eerste overwinning van het seizoen eindelijk optekenen na zijn partij tegen Valère. Wouter – Geert werd een interessante strijd die lange tijd gelijk opging tot Wouter zich vergistte in het eindspel en een loper liet vangen. Grote favoriet Sam was bye in de eerste ronde.

Slechts één partijtje in reeks C en waarin Jonathan andermaal de maat nam van Ilda. Fred blijft aan de leiding.

Dit weekend starten de Vlaamse kampioenschappen voor de jeugd in Mechelen en volgende week gaan Yulia en Stephan zich meten met de goei in Capelle-la-Grande. Wij volgen onze jonge en oude Gambieters op hun avonturen en wensen hen alvast alle succes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s