Opwijk 1 wint maar degradeert uit 2e

Het is ons eindelijk nog eens gelukt een match te winnen. Helaas, te laat. KBSK 1 en Hoboken 1 pakken vandaag ook punten en zijn zo buiten bereik voor de laatste ronde. Het is niet anders en we zijn het hier over eens dat het alleen aan ons zelf te wijten is. De kansen werden ons met kruiwagens aangeboden, maar we hebben ze niet gegrepen. Maar niet getreurd, we komen terug !

De match was vandaag goed begonnen tegen een fel verzwakt Jean-Jaurès 1. Twee jaar geleden gingen we ginder in Gent nog met 8-0 de boot in. Onze topscoorder Arne zat eindelijk terug in het team en dat zorgde er meteen voor dat Opwijk 1 goed uit de startblokken kwam en voor het eerst in lange tijd op voorsprong was gekomen. Arno speelde vrij snel remise. Daarna ging het echter mis bij Tom op bord 2, die zijn dame moest geven voor toren en stuk maar in de onoverkomelijke problemen bleef. Tond het 4 uur punt liep het eindelijk los. De tegenstander van Jonas, in een ver verleden nog Belgisch kampioen, ging door zijn vlag en Yulia had haar tegenstander volledig overpowered.

Aan Jan dan de eer om het winnende doelpunt te scoren, na nochtans maar nipt de opening te hebben overleefd. De twee overige partijen duurden nog bijna tot aan de boei van de 6 uren. Carlo kreeg na de opening een vrij steriele stelling die uitmondde in een toreneindspel met slechts een heel klein voordeeltje voor de Londerzelenaar. Ondanks verwoede proberen geraakte hij maar niet verder. Het geluk lachte hem echter voor één keer toe, want toen de remise zo goed als vast stond en van de omstaanders niemand nog iets verwachtte, beging de tegenstander dan toch nog een bevrijdende blunder. Tom tenslotte moest berusten in remise, na een precaire tijdnoodfase te hebben overleefd.

Opwijk 2 en 3 maken zich op voor titelduel in laatste ronde

Een aantal jaren geleden zou niemand voor mogelijk hebben gehouden dat Opwijk 2 zou winnen van Machelen 1. Maar kijk, onze tweede en derde ploegen zijn niet te stuiten en boekten alweer overtuigende overwinningen.

Een verslagje van Stephan ;

“Ik was blijkbaar toch niet echt top uit Cappelle gekomen : de opening verliep nog redelijk vlot maar daarna speelde ik iets te actief (m.a.w. ik speelde alles redelijk blind naar voren). Mijn tegenstander profiteerde ervan om een duidelijk betere positie op te bouwen maar vergat om het af te maken. Toen ik een tweede toren op de tweede rij kon posteren, was de remise een feit. Kris, twijfelend over zijn vorm en zonder vertrouwen, speelde met heel mooi schaak zijn tegenstander van in de opening de dieperik in. Pascal had ondertussen een pion gewonnen en maakte hij het heel netjes af (alhoewel ik dat laatste gemist heb). Yordi maakte het ingewikkeld en dus won hij (met een mooie uitgerekende zettenreeks).”

Opwijk 2 kan nu gaan voor de titel in 4D in de laatste match tegen rechtstreekse concurrent Dendermonde 1. Ook Lokeren 1 spreekt nog een woordje mee.

Opwijk 3 begon ietwat stroef : versterking Sam blunderde en moest een nederlaag incasseren. Sam is echter al zoveel de held geweest dat zijn ploegmaten deze rol overnamen. Gilbert won een spannende partij van het fenomeen Louis Toels ( 91 jaar en nog zo fit als een nieuweling ) en ook Jeroen bracht een pionnetje voorsprong in een lopereindspel in de veilige winsthaven. Fabio leek eerst wat meer moeite te hebben met zijn tegenstander, maar hij controleerde goed het tegenspel van de opponent en bracht zijn verbonden vrije centrumpionnen in de eindzone. Dit alles onder het goedkeurend oog van IM Angela Borsuk, lid van het Israëlische Olympiade-team, en die onder de indruk was van de speelsteel van onze jonge Gambieter.

Een gelijkspel in de laatste ronde tegen co-leider Woluwe 3 volstaat nu voor de titel voor Opwijk 3. Die van Opwijk 1 duimen mee.

Fabio Vice-Vlaams-Wereldkampioen

De Vlaamse jeugdkampioenschappen zijn tegenwoordig serieus uit de kluiten gewassen tornooien geworden en als je daar in eender welke categorie een prijs wil winnen, moet je al wat in je mars hebben. Fabio speelde op de slotdag één keer remise en won de overige twee parijen. Helaas net niet genoeg voor de titel, maar wel een fraaie tweede plaats bij de -14. Yordi eindigde uiteindelijk sterk op een 5e ( op 33 ) plaats bij de -16 door zijn laatste ronde overtuigend te winnen. Bram was 25e op 38 bij de -12.

Bernd was de beste Gambieter bij de -10, met zijn negende plaats (op 40). Meindert had een mindere dag en eindigde 14e.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s