Kampioen slaat terug !

Het is al een raar kampioenschapsverloop geweest tot op heden. Eerst was Jonas als een raket uit de startblokken geschoten, vervolgens leek Jan goed op weg naar de titel, dan begon Yulia aan haar zegetocht en sinds ronde 2 in de finale gisteren behoort regerend kampioen Tom, tijdens de aanvang van het KK ver teruggeslagen, opnieuw tot de titelkandidaten. Hij was in zijn partij tegen “oud”-kampioen Jan veel scherper en won met zwart in 33 zetten. Op het naburige bord speelde Pascal net als vorige zondag als herboren. Met zwart strafte hij een missertje van Yulia zonder al te veel problemen af. Als Pascal zo voort doet kan hij misschien nog mededingen voor de titel. De Yordabio’s leverden zwaar slag onder mekaar. Bij het afbreken leek het oudste deel van het duo de beste kansen te hebben. Stephan deed een goede zaak onderaan het klassement door te winnen van Marc.

In de finale B gingen ex-A-reeks spelers Sam en Tudi mekaar vol te lijf in de strijd om de schaduwtitel, maar de één wou niet voor de ander wijken en tot slot moesten ze laat op de avond in remise berusten toen nog slechts een gelijk staand toreneindspel op het bord stond met ieder nog één pion. Valère en Herman waren veel vroeger klaar met een snelle remise. Krachten doseren.

Door afwezigheid van Dirk en Berten speelde leider Fred in de C-finale al een vooruitgeschoven match tegen Ilda. Het bekwam hem echter slecht, want Ilda kegelde hem zonder pardon van het bord. Jonathan kwam door een remise tegen Peter, die toch zienderogen beter en beter speelt, tot op een puntje genaderd van Fred. Ook hier wordt het dus nog spannend.

De après schaak was er nog eentje zoals in de gloriedagen van weleer. Tsjongejonge. Frederic moet eens wat meer congé pakken op vrijdag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s