Alleen Opwijk 3 promoveert…

Het is al bij al een zeer vreemd IC-seizoen geworden, en de laatste ronde spande de kroon. Opwijk 1 kon opnieuw winnen, maar de zegereeksen van Opwijk 2 en 3 werden in deze laatste ronde gestopt.

De titelmatch van Opwijk 2 tegen Dendermonde zag er nochtans aanvankelijk veelbelovend uit. Pascal was bezig zijn hoger geklasseerde tegenstander volledig van het bord te spelen. Maar schaken kan hard zijn, en een gemiste schaakzet kreeg fatale gevolgen. Stephan kon eerst nog de scheve situatie rechtzetten, door op een subtiele manier een pionneneindspel alsnog naar zich toe te trekken. Maar Kris stond al na de opening iets minder, en een geleidelijk aan verslechterende stelling eindigde tot slot in mat. De partij van Yordi had geen belang meer voor de titel, en een toreneinspel eindigde in remise. Zeer jammer voor Opwijk 2, dat het seizoen was begonnen met de ambitie om erin te blijven maar uiteindelijk toch nog tot op het einde meestreed voor de titel. Opwijk zal het moeten doen met slechts één ploeg in derde.

De titelmatch van Opwijk 3 eindigde ook een beetje in mineur. Sam’s koning bevond zich na de opening in het midden van het bord. Door één of ander mirakel bracht hij zich toch nog in veiligheid, maar net toen het moment van consolidatie van het stuk meer er zat aan te komen, ging het alsnog mis. Een gelijkaardig verhaal op bord één bij Gilbert. Hier was het de Opwijk-speler die de vijandelijke koning mits een torenoffer had uitgerookt. Hij won geleidelijk aan wat materiaal terug maar verloor toch nog na een paar goede kansen te hebben gemist. Jeroen speelde remise. Fabio, al het hele seizoen sterkhouder van Opwijk 3, faalde echter niet en scoorde zijn 10de punt uit 10 partijen. Een uniek record in de klubgeschiedenis (moet nog wel even geverifieerd worden) en een duidelijk teken dat hij volgend seizoen wat betere tegenstand moet voorgeschoteld krijgen. Opwijk 3 zal ondanks de tweede plaats meer dan waarschijnlijk toch als beste tweede naar vierde nationale mogen. En dat is (gelukkig) ook veel meer dan wat er aan het begin van het seizoen was vooropgesteld.

Opwijk 1 kon in de laatste ronde nog eens winnen, ditmaal van een ietwat verzwakt Brugge 2. De zes matchpunten blijken echter net als 2 seizoenen geleden niet genoeg om het verblijf te verlengen. Jan was eerst klaar met een non-partij die al veel te veel bedenktijd had gekost. Arno en Tom hadden het op de eerste twee borden alweer niet onder de markt en verloren tegen sterke tegenstanders. Jonas daarentegen had een heel heldere dag en won vlot zijn partij op bord drie. Op de laatste vier borden duurde het wat langer maar het was al vrij vroeg duidelijk dat de stenen in de richting van Opwijk aan het rollen waren. Yulia buitte een gewonnen stelling op de damevleugel uit door koeltjes een mataanval te neutraliseren. Carlo speelde een technische partij door een zwak pionnetje bij de tegenpartij maximaal uit te buiten en ook Tom had zich vastgezogen op een zwak achtergebleven pionnetje. De wildste partij van de dag (samen met die van Sam misschien) was achter die van Geert op bord 8. Onze Chinese vrijwilliger trok alle registers open en speelde va banque van bij de opening. Voor rokeren had hij geen tijd en hij nam de beide stukken aan die hem werden geboden. Zijn ploegmaten rolden hun ogen van verbazing maar kijk, hij bleef in volle tijdnood een stuk voor (tegen 2 pionnen) en had de tegenwoordigheid van geest om op te merken dat de vlag van de tegenstander nog voor zet 40 was gevallen. En zo sluit Geert, bij zijn eerste IC-seizoen en bij zijn debuut in 2e nationale, als enige Gambieter in Opwijk 1 af met de perfecte score van 100%. Ga der maar aan staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s