KK matchen, Blitz en de jeugd in Blankenberge

Een hoogmis van het schaken gisteren op de Duivenzolder zo vlak na Pasen. Er waren wel wat uitgestelde partijen (waar was reeks B ?) maar in reeks A leverde Stephan een gevecht van leven en dood tegen Pascal. Stephan moest uiteindelijk ver in het eindspel de duimen leggen voor een toch in uitstekende vorm verkerende Pascal. Yordi won van Marc. Fabio moest naar goede gewoonte zijn partij tegen Tom afbreken. De partij zit nog maar in de fase vlak na de opening, en Tom staat ogenschijnlijk een tikje beter op de damevleugel.

In reeks C liep de stelling in de topper tussen Jonathan en Fred na de opening vast. Een offer van één van beide zijden was nodig om een doorbraak te forceren, maar daar had geen van beide zin in en het punt werd gedeeld. Ilda had niet al te veel problemen met Peter, die iets te veel stukken weg gaf deze keer. Een vreemd verloop had de partij tussen Berten en Dirk. Pa een gelijkopgaande partij was eerstgenoemde een stuk voorgekomen en leek Berten op weg naar een zege, maar het gevoel voor gevaar viel daardoor weg en hij liet zich in een paar zetten mat zetten.

Op de andere rij tafels aan de overkant zat een hele schare spelers van de eerste ploeg aangevuld met Hanne en Frederic. Het eerste blitztornooi werd gewonnen door Arno met 7 uit 8 (enkel verloren tegen Jonas). In het tweede (en het meest volledige, want Frederic en Peter deden voor het eerst mee) was Frederic een maat te sterk voor de concurrentie : 7½ uit 8 (remise tegen Arno).

Er staan de komende dagen en weken trouwens nog heel wat schaakactiviteiten op het programma voor een hele resem Gambieters. Arno gaat met Hanne naar Krk in Kroatië om een internationaal tornooi te betwisten en te trachten de verloren elo’s terug op te halen. U kan hun winsten bijhouden op de officiële tornooisite van : Sahovski Club Draga

De jeugd gaat proberen een mooie klassering te halen op het Belgische kampioenschap in Blankenberge vanaf zaterdag BK Jeugd Blankenberge. De oudere Gambieters laten het niet blijken, maar ze supporteren en leven mee.

Er was al een opwarmtornooi in de badstad. Hier een verslag van een papa ;

Jeugdcriterium Blankenberge

Zaterdag 30 maart was er het tweede jeugdschaaktornooi van het jaar in Blankenberge, een goeie generale repetitie voor het Belgisch kampioenschap volgende week.

De Opwijkse delegatie bestond uit Yordi, Fabio en Meindert. Meindert verbaasde bij het eerste tornooi in Geel iedereen door tweede te eindigen en dit voor het eerst in de -10. In Blankenberge bleek dat het geen toevalstreffer was.
Meindert haalde een score van 8 op 9! Spijtig genoeg kwam hij terug een half puntje te kort voor de overwinning. Een mooie tweede plaats was zijn deel. Hij staat nu wel stevig op de eerste plaats in het jeugdschaakcriterium voor Benjamin Faybisch.

Yordi en Fabio haalden beide een 4,5 op 7, dit resulteerde in een vijfde en negende plaats. Zij houden hun zwaar geschut ongetwijfeld nog wat achter voor het Belgisch kampioenschap volgende week, daar zal de Opwijkse delegatie nog versterkt worden met Bernd. Het zal er stuiven !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s