Gambieters en het BK Jeugd 2013

Omdat er heel wat leden om het BK in Blankenberge zaten, was er afgelopen donderdag blijkbaar niet al te veel inhaalactie op de Duivenzolder. Geert maakte van die luwte gebruik om verder afstand te nemen van de concurrentie door te winnen van Valère. En zo sluipt de enige ongeletterde … euh, de enige speler zonder elo-rating, op zijn kousevoeten alleen in een ontsnapping aan de top van het klassement. Wie haalt hem nog in ?

Onze jonge clubgenoten hadden afgelopen week dolle pret op het Belgisch kampioenschap voor de jeugd in de Floréal in Blankenberge. Er stond daar alweer een organisatie van Jeugdschaak op poten om u tegen te zeggen. Alles werd voorbereid en verzorgd door een team met onder andere onze eigenste voorzitter en Jan Vanhercke, intussen voorzitter van Machelen en nationaal jeugdleider. Om u een idee te geven : 60 borden werden live op het internet uitgezonden en ter plekke was een commentaarzaal met een technische installatie waar die van Wijk aan Zee bij verbleekt.

De resultaten van de onzen waren wisselvallig. De ene had een goede start maar een slechte finish, en bij de ander was het omgekeerd. Beste Gambieter was andermaal Fabio, die met 6,5 uit 9 5e eindigde in zijn reeks bij de min 14. Hij nam een slechte start van 2,5 uit 5, maar daarna keerde het vertrouwen en de vorm terug. Een sprintje van 4 uit 4 bracht hem weer helemaal terug vooraan met als kers op de taart een overtuigende overwinning op het eerste bord tegen de eindwinnaar Vadim Jamar.

Broer Yordi had dan weer wel een goede start in het tornooi bij de -16 en hij was de hele tijd in de kop van rangschikking terug te vinden (4,5 uit 6). Uit de laatste drie ronden wist hij echter maar een half puntje te scoren en hij eindigde op een 13e plaats.

Bij de -10 eindigden onze mannen Bernd en Meindert broederlijk met evenveel punten (4 uit 9). Voor Bernd was het zijn eerste grote tornooi en bij Meindert was de kaars een beetje uit tegen het einde na een goede start van 4 uit 6.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s