Jonathan eindwinnaar finale C

In finale C speelde is Jonathan als eerste klaar met al zijn partijen door eerder al wat vooruit te spelen. Hij won nu ook nog van Berten en is niet meer in te halen door Fred, die met twee partijen minder nog op punten kan gelijk komen, maar de onderlinge partij in de voorronde van Jonathan verloor. Onze felicitaties dus voor Jonathan, de eerste kampioen van het KK 2013. Hij zal mee op de foto staan en bij de kampioenenviering de wisseltrofee mee naar Lebbeke nemen.

In de andere finales is het nog even wachten op de ontknoping. Enkele topmatchen van ronde 5 konden niet doorgaan. Er was zelfs helemaal geen actie in Finale B. In Finale A blijft Yordi de ountjes aan elkaar rijgen. In een overtuigende partij (nog in de vorm van het BK ?) versloeg hij Stephan en boekte zijn derde punt op rij. Broer Fabio moest de duimen leggen voor het strategisch vernuft van Yulia. Ze zette een positionele minoriteitsaanval op waarop Fabio te passief reageerde. In plaats van tegenkansen te zoeken op de koningsvleugel begon hij zich in te graven en zag zich nog voor het afbreken genoodzaakt om op te geven in een hopeloze stelling. Marc deed het lang uitstekend tegen Jan. Hij kwam een pion achter maar dat was een vrij onbetekenende achtergebleven isolani en Marc had meer dan voldoende invloed op het bord met actieve stukken en meer tijd op de klok. Een snel uitgevoerde zet bleek eens te meer een blunder te zijn en Jan kon zo toch opgelucht het punt binnen halen.

Woensdag begon het Ajuinentornooi in Aalst met maar liefst zeven Gambiet-Samurais. Winst in het tornooi wordt moeilijk. De lokale Magnus Carlsen heet Tanguy Ringoir (IM 2486 Elo) uit Geraardsbergen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s