Nieuwe opening heet het Koninginne-Indisch

Er viel wat in te halen in reeks B, dus laat ons daar maar beginnen met de gebeurtenissen van gisterenavond. We keken reikhalzend uit naar 3 generatieduels. Sam, toch wel de favoriet in deze reeks maar alreeds van in den beginne op achtervolgen aangewezen, had het knap lastig tegen Wouter. Op een gegeven moment mistte Wouter zelfs een goede kans op winst. De partij mondde uit in een toreneindspel dat slechts een ietsie pietsie beter stond voor Sam. Hij ging door tot het gaatje en vond het uiteindelijk ook. Het oeroude duel tussen Rudi en Herman leek aanvankelijk geheel in het voordeel van de witspeler te gaan uitdraaien, maar Rudi slaagde er niet in om een doodklap uit te delen. Herman stuurde behoedzaam naar de veiligere wateren van het eindspel, en daar verloor Rudi eens te meer zijn geduld en zijn zinnen, en hij gaf een volle loper weg.

Het derde duel op het scherp van de snee tussen Oscar en Valère werd fraai gewonnen door de zwartspeler, die in het slot Oscar van het bord combineerde. Daar moet wel bij vermeld dat Valère plots onvindbaar was toen de dopingcontroleur van de Vlaamse Gemeenschap zich meldde op de Duivenzolder. Als dat hem maar geen schorsing oplevert !

In reeks C won Berten langzaam maar zeker van Peter, nog een inhaalmatch (de laatste) uit de voorronde.

In reeks A slechts de afgebroken partij tussen Jan en Fabio. Deze laatste moest eerst één pion van zijn voorsprong van twee pionnen teruggeven, en probeerde zich noodgedwongen te bevrijden met een stukoffer. Daarna was de koers eigenlijk gelopen, hoewel Jan nog een paar sluwe gespannen valletjes moest zien te ontwijken.

Een frisse kijk op de openings-theorie kan alleen maar gegeven worden door iemand met een frisse blik die nog niet zo lang in het spel zit. De opening “Dame-Indisch” heet dan ook voortaan het “Koninginne-Indisch” hier bij ons, een vondst van Geert. Ofwel moeten we een paar nieuwe zetten in de opening vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s