Geert, Sam en Herman beginnen aan sprint om de titel

Het ziet er naar uit dat de strijd voor de titel in reeks B de komende week(en) zijn beslag gaat krijgen. Er zijn nog drie kandidaten. Oude rot Herman ligt een beetje achter op het topduo maar heeft nog een titelmatch met Geert achter de hand. Gisteren had hij heel wat moeite om Wouter eronder te krijgen. De opening verliep voorspoedig, met pionwinst en een betere pionnenstructuur, maar naarmate er stukken werden afgeruild begonnen de toeschouwers al remise te fluisteren. Maar Herman speelde het gelijke loper eindspel heel sterk en won. De tweede kandidaat voor de titel is de “non-classé” Geert. Hij kwam na de opening al spoedig onder druk te staan in zijn partij met zwart tegen Rudi, die na het fiasco tegen Herman de voorbije week toch opnieuw zijn moed en verstand bij elkaar lijkt te hebben geraapt . Maar Geert weerstond goed en kon uiteindelijk remise spelen. Pikant detail : de laatste keer dat een non-classé een titel haalde in de B-reeks was in 1988. Dat was Jan R.

De derde kandidaat en aanvankelijk huizenhoge titelfavoriet Sam maakte ook geen fout in zijn partij tegen Oscar. Binnenkort staat het beslissende inhaalduel tussen beide pretendenten te gebeuren.

In reeks A slechts 2 partijen deze avond : Fabio vergiste zich al snel na de opening en kwam een stuk achter tegen Marc. Hij weerde zich nog als een duiveltje in een wijwatervat, maar Marc liet de prooi niet los en boekte zijn eerste zege van de finale ronde. De prijs voor de langste partij van de avond ging naar het duel Jan – Stephan. In een duel van 55 zetten vielen er een paar merkwaardige lopermaneuvers te noteren. Zo ging de wite dameloper : c1-f4-e3-f4-d2-g5-h6-c1 om uiteindelijk te sneuvelen op b2. De zwarte dameloper deed nog beter : c8-b7-c8-b7-c8-b7-c8-e6-g4-e6. Een curiosum. Na al dat gemanoevreer onstond toch ergens een stelling met twee witte verbonden vrijpionnen op e5 en f5 die moeilijk tot onmogelijk te verdedigen viel voor de zwartspeler en Jan haalde het punt binnen.

Er was deze week ook een opmerkelijk duel tussen twee Gambieters op het Ajuinentornooi. Tom had wit tegen Kris en het werd een partij met kansen die wisselden als er één van beide te lang nadacht. Zo kwam eerst Kris slechter te staan. En toen Tom begon na te denken ging het steeds beter met Kris. Het werd ook hier de langste partij van de dag die uiteindelijk remise werd gegeven in een gelijk staand toren-eindspel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s