Titelkandidaten blijven foutloos

Tom liet er geen gras over groeien in zijn partij met Marc en gooide meteen de witte koningsvleugel open. Marc geraakte niet uit de problemen en moest al vrij snel de overgaveklok luiden. Yordi pakte een pionnetje in de opening en ging er fanatiek aanhangen, daarbij zijn ontwikkeling veronachtzamend. Het leek even of Yordi er zou uit komen, maar in zijn haast om zich te bevrijden beging hij nog wat onnauwkeurigheden die uiteindelijk een stuk en de partij kostten.

Sam heeft het punt bepaald niet cadeau gekregen van Valère. Het was pas in het middenspel dat Sam eindelijk Valère een pion wist te ontfutselen, maar de lopers van ongelijke kleur maakten het hem moeilijk om zichzelf comfortabel naar de winst te ‘ruilen’. uiteindelijk gaf de veiligere stelling van de zwarte koning de doorslag. Sam kon met zijn zware stukken de witte stelling binnendringen achter de ver opgerukte witte pionnen en tenslotte mat zetten. Volgende week staat de allesbeslissende topper Geert – Sam op het programma.

Berten was al vrij snel goed op weg om ook zijn tweede duel met Peter te winnen, maar met zijn intussen legendarische vasthoudendheid hield peter zich met zijn nagels vast aan de rand van de afgrond. De beloning kwam toen Berten even zijn concentratie verloor zijn aanzienlijke materiële voorsprong weg gaf. Het koningeindspel werd wat vroeg remise gegeven, want het was duidelijk dat wit op dat moment nog serieuze winstkansen had.

Afgelopen vrijdag gingen 6 Gambieters hun blitzkusnten demonstreren in Zottegem. Dat ging bij de één al wat beter dan de ander, maar de beste Gambieter was Arno die de eerste plaats deelde met Geert Van der Stricht en Adrian Roos. De volledige uitslagen komen misschien nog wel binnenkort op deze site : Zottegem Gerstenat Blitz

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s