Boedapester houdt wisselloper in Boskant

Na een lange en spannende topper bleek Sam uiteindelijk de sterkere van Geert en haalde zo de felbegeerde titel van schaduwkampioen van reeks B binnen. Sam neemt de wisselbeker over van Fabio, zodat die (trofee) maar een paar honderd meter hoeft te verhuizen. Proficiat Sam !

De partij begon met een Boedapester Gambiet en Sam slaagde erin de eerste dreigingen op de koningsvleugel te organiseren. Maar de witspeler verdedigde zich inventief, speelde op tegenaanval en zo bleef het lange tijd uiterst spannend. Uiteindelijk bezweek Geert het eerst met een paar mindere zetten, en Sam kon het punt en de titel in de wacht slepen.

In de eerste reeks had Tom een zware kluif aan Pascal. Er was al snel na de opening een eindspel op het bord gekomen dat misschien wel ietsje slechter stond voor de zwartspeler, wegens een mindere loper. Maar het evenwicht bleef bewaard en hoewel Tom in het kader van de titelstrijd wellicht liever had gewonnen, werd het een logische remise. Yulia had minder moeite met Yordi, die in het middenspel een pionnetje moest ophoesten. Elk tegenspel werd vervolgens door Yulia kordaat in de kiem gesmoord en in de technische eindfase was Yordi kansloos. Via de planning van de uitgestelde partijen kan u vaststellen dat de drie beslissende titelduels binnen acht dagen beginnen.

In de overige inhaalpartijen won Fabio het afgebroken duel tegen Stephan en Rudi behaalde met veel moeite de overhand op Wouter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s