Verse en debuut elo’s, GEI-Index achteruit

Jubel jubel, het is weer zover, we kunnen de volgende zes maanden door het leven gaan met een nieuw waardegetal achter onze naam. Voor de één al wat belangrijker dan de ander, en zoals steeds geven we een kort overzicht van de voornaamste stijgers en dalers.

Kampioen van de stijgers is Fabio, die er zo maar eventjes 124 puntjes bij doet en afklokt op zijn hoogste elo tot op heden van 1765. Valère toont dat hij nog niet is versleten : 55 punten erbij. En om de top drie stijgers te vervolledigen : C-kampioen Jonathan doet er 39 punten bij. Het record elo-winst staat trouwens nog steeds op naam van onze voorzitter, die er na zijn titel in juli 1991 maar liefst 192 punten bij lapte.

Drie Gambieters kregen voor het eerst de lang verwachte elo’s achter hun naam. Geert duikt meteen de Toppop binnen op plaats 20 met een niet onaardig totaal van 1555 puntjes. Berten en Dirk beginnen iets bescheidener met respectievelijk 1296 en 1226. Maar de ruimte om er flink wat bij te doen en de GEI-index wat te ondersteunen is natuurlijk een stuk groter (*).

Persoonlijke records zijn er verder voor Arne met een all-time high van 2099 (bijna door de 2100-grens) en B-kampioen Sam met 1777 (op naar de 1800).

De Gambiet-elo-Index gaat er deze keer wel fors op achteruit : 111 punten eraf. Dat moet volgende keer beter hè jongens. Wie het schoentje past …

De elo’s zijn voor de club vooral van belang voor de spelerslijst van volgend seizoen in de nationale interclubs. Voor de geïnteresseerden willen wij u eraan herinneren dat daar aanstaande donderdag 4 juli over vergaderd wordt.

(*) De GEI-Index is de som van alle elowinsten (en verliezen) geboekt door Gambieters tijdens hun lidmaatschap sinds juli 1983. De Index begon toen op 0 en bereikte zijn piek in januari 2013 met 3453 punten. De hoogste bijdrage wordt geleverd door Arne : hij zorgt persoonlijk voor 523 index-punten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s