Gambiet gaat voor Opwijk 4 & 5 !

In het het seizoen 2012-2013 werd nog Opwijk 3 boven het doopvont gehouden en met succes, want we vierden met zijn allen meteen promotie naar 4e nationale. En nu, tijdens de vergadering gisteren werd langzaam maar zeker duidelijk dat er in het seizoen 2013-2014 niet één, maar twee kindjes bijkomen. Schaakklub Gambiet is dan ook fier de geboorte van Opwijk 4 én Opwijk 5 aan te kondigen. Hoezee ! Hoera !

Dat betekent dat er elke speeldag 22 spelers de kleuren van Gambiet zullen verdedigen op de Nationale Interclubs. Zij die dus graag veel spelen zullen zich dus kunnen uitleven ’s zondags. De organisatie van dit alles wordt echter een huzarenstukje. Er werden alvast vijf ploegkapiteins al dan niet vrijwillig aangeduid : Jan (Opwijk 1), Stephan (Opwijk 2), Kris (Opwijk ‘Boskant’ 3), Jeroen (Opwijk 4) en Dirk (Opwijk 5).

Een ruwe telling leerde ons al snel dat we ongeveer 2 spelers per speeldag te kort kwamen, maar toen veranderde voorzitter Rudi zijn aantal deelnames van ‘0’ naar ’11’, en we denken dat we er, mits enige inspanning, nipt zullen komen. De details moeten nog uitgewerkt worden maar u hoort ongetwijfeld meer van dit alles éénmaal de eerste ronde nadert.

Zomertornooi

Door het lange vergaderen van het bestuur viel de eerste ronde van het zomertornooi wat in het water, en de start wordt dan ook uitgesteld naar volgende week.

Er werd wel een stevig bezet blitztornooitje gehouden, dat (alweer) autoritair werd gewonnen door de bezoekende Frederic met 8,5 uit 9. Stephan werd ietwat verrassend 2e, voor Jan en Arno, allen met 3 uit 9.

BK Antwerpen

Vanaf zaterdag start het BK in Antwerpen, en daarop zullen alweer 6 Gambieters vertegenwoordigd zijn. We supporteren met zijn allen – laat die titels maar komen.

KK 2013 reeks A

En intussen werd ook de datum bekend gemaakt van de ultieme alles-beslissende partij en apotheose van het KK 2013 : Yulia – Jan gaat door op donderdag 18 juli.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s