Meindert winnaar Jeugdcriterium Oostende

Vorig weekend was het weer actie bij de jeugd en Meindert heeft het weer klaargespeeld : eindwinnaar met 8 uit 9 voor Gheorghiu en Katranov ( voor zulke schaaknamen, als dat geen goed voorteken is ). Bernd was ook goed uit de startblokken geschoten met 3 uit 4, maar dan ging het wat minder met als hoogtepunt het patzetten van een tegenstander met toren en dame op overschot. Papa Bernd speelde mee bij de -50 en had slechts 2 goede partijen te rapporteren tussen het afval. De volledige uitslagen van onze jongste Gambieters kan u hier terugvinden : Oostende -10.

Start Zomertornooi 2013 : Bernd aan de leiding

En we zijn ook weer gestart met een zomertornooi, teneinde onze grijze hersencellen niet helemaal te laten afsterven in deze zwoele vakantiesfeer. We kozen voor 4 ronden per avond aan een tempo van 15 minuten per speler per partij. Het ingewikkelde Keizer systeem van vorig seizoen werd afgezworen, maar Berten en Jan hebben toch een kleine kronkelt in de puntentelling bedacht. Spelers die een partij winnen of remiseren tegen een tegenstander met een hogere rating, krijgen bonuspunten per 100 elo schijf verschil met de tegenstander.

Er viel al meteen heel wat te beleven. Een nieuwe openingsvariant bijvoorbeeld, zoals eerder dit seizoen het Koninginne-Indisch werd uitgevonden op de Duivenzolder. De Herminator was uiteraard ook al meteen van de partij en rolde nog eens de rode loper uit voor zijn befaamde Colle opening, maar tegen Frederic vond hij achter het bord de Colle-light uit. Dat werd zelfs op het eind een Colle-zero. Berten had voor het eerst zijn niet onaardig schakende broer genaamd Michiel ( nog enen van den Boskant, van waar blijven ze toch komen ? ) meegebracht. Die liet onmiddellijk van zich horen want hij klopte meteen routiniers Sven und Peter.

Na de 4 ronden van de eerste avond ging uiteindelijk jonge kampioen-in-spe Bernd verrassend aan de haal met de leiderspositie met 7 punten uit 4 matchen. Zijn winstpartij tegen Berten (1295 elo) bijvoorbeeld leverde 1 punt + 2 bonus punten op (1200 – 1000 = 200/100 = 2). Benieuwd wat dat nog gaat geven 😉

BK in Antwerpen gaat laatste weekend in

Onze Gambieters in Antwerpen boeken vooralsnog geen al te spectaculaire resultaten, maar zoals dat gaat in Open Zwitserse tornooien : de laatste rondes zijn cruciaal. Wij volgen alles van uit de zetel ( De Tour de France is ook bezig). Ervoor gaan, jongens en meisjes !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s