Opwijk 5e op SVBT tornooi

Voor de derde keer na elkaar trad een Opwijkse 8-koppige delegatie in het strijdtoneel op het Schaak- Voetbal- Badminton- Tafeltennistornooi in Oostende. En met stevige ambitie, want na een derde en tweede plaats ambieerde Gambiet niet minder dan de logischerwijze eerste plaats. Ploegkapitein Jan ging meteen in de fout door een verkeerd kaartje te trekken bij de loting, want Opwijk werd meteen tegen één van de sterkste ploegen en favorieten gepaard : Lommel.

De match kon echter niet beter starten. In het Badminton bleek Geert s-e-n-s-a-t-i-o-n-e-e-l goed. Samen met overwinningen van Tom VDP, Arne en Kris stond het al meteen 4-0. In de volgende 4 partijen won enkel Carlo, maar Opwijk had de Badminton match binnen. In het tafeltennis werden we echter koud met 2 – 6 afgedroogd. Enkel Jan en Carlo konden hun matchke winnen. In het schaken zijn we traditioneel zwak, en ook hier liep een spannend duel nipt fout af. Tom VDP, Yordi en Geert wonnen wel, maar in de andere partijen (10 minuten per persoon per partij) moesten we de nul incasseren. 5 – 3 verlies. Dat betekende dat de voetbalmatch met 5 – 0 moest worden gewonnen om alsnog door te gaan naar de halve finales. Gambiet bracht een niet onaardig voetballende ploeg in het veld, met sterspeler Tom VDP en de heuse zaalvoetbalkeeper Carlo in een tijdloos “Eddy Merckx” outfit. Maar Lommel heeft ook een heel sterk voetbalteam die op dit tornooi nog nooit verloren heeft. Opwijk kwam 0 – 2 achter. Tom B en Arne maakten nog gelijk en even leek het de goede kant op te gaan, maar de onverdroten aanvalslust van de Gambieters liep tot twee keer toe op een Lommelse counter. 2-4 was de eindstand.

Ietwat aangeslagen maar nu verder zonder stress spelend ontmoetten we in de volgende ronde Zottegem. Het begon niet al te best, met een 4-4 uitslag (punten van Geert, Jan, Carlo en Yordi) in het Tafeltennis en een voorspelbare nederlaag in het Schaken (3 – 5, winstpunten van Tom VDP, Carlo en Yordi). In de cruciale voetbalmatch ging het moeizaam, maar doelpunten van Arne en een hattrick van Yordi zorgden voor een nipte 4-3 overwinning. Het was inmiddels duidelijk dat badminton “onze” sport (vorig jaar wonnen we alles in Tafeltennis) was, en daarin besliste Gambiet zonder veel moeite het duel : 7-1 winst.

Dat betekende dat Opwijk het laatste duel voor de 5e plaats met Kortrijk mocht duelleren. Het werd een walk-over ; badminton 7-1, tafeltennis 6-2, schaken 4½-3½ (zelfs het schaken gewonnen !) en voetbal 6-1 (doelpunten van de beide Toms, Arne en opnieuw een hattrick van superspits Yordi.

Eindwinnaar van het tornooi werd Lommel, dat in de halve finales Brugge elimineerde (vorig jaar nog winnaar in de finale met Opwijk) en in de finale Oostkamp versloeg. Frederic De Coster haalde met zijn ploeg dus wèl de finale. Maar volgend jaar gaan we terug !

Opwijk dan toch maar met 4 ploegen in de Nationale Interclubs.

Na rijp beraad is dan toch maar beslist om slechts 4 en geen 5 ploegen in te schrijven. 22 spelers per speeldag lijkt ons na alle berekeningen toch iets te moelijk en te riskant. Het blijft wel zo dat de jeugdspelers alle matchen die ze kunnen mogen spelen, maar in de andere ploegen zal er misschien wat moeten geroteerd worden. Verdere details volgen nog.

Open van Charleroi

Vorige zaterdag zijn Arno en Jonas begonnen aan dit traditionele sterke tornooi. Beide begonnen goed met 2 uit 2.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s