Arne onstuitbaar op derde avond zomertornooi

Het was al een tijdje geleden dat we het schaakmateriaal nog eens konden uitstallen op de koer van het Hof Ten Hemelrijk, maar als we het met deze temperaturen van 35°C niet doen, dan doen we het nooit meer. Leuk en gezellig buiten schaken ware het niet dat het een beetje spookt op de Duivenzolder. Ze nam het de Gambieters duidelijk kwalijk en Geert kreeg prompt de volle duivenlaag op zijn broek. En de hele avond hadden de borden te lijden van een insectenplaag in ware “Poltergeist-stijl”.

Arne was in deze omstandigheden niet te stuiten. Hij won zijn 4 partijen in verpletterende stijl en gaf iedereen het nakijken. Na het zomertornooi werden nog 9 ronden geblitzt en ook daar was Arne de winnaar met 8 uit 9.

Gambiet heeft er trouwens weer een lid bij : Dominique uit Lennik die 13 jaar geleden nog in Humbeek schaakte en nu, dankzij Geert, de schaakmicrobe opnieuw te pakken heeft gekregen.

Open van Charleroi

Onze Gambieters waren goed begonnen in “Le Pays Noir”. Ze hadden een foutloze start en Arno remiseerde daarna tegen Nicolas Eliet (2402) en Albin Dal Borgo (2203). Daarna was het wat minder. Jonas had wat minder geluk met de paringen en leed nederlagen tegen Aloyzas Kveinys (2479) en Stéphane Hautot (2366) en had een wreed accident tegen een 2014 (zie rubriek partijen). Beide eindigden met 6 uit 9.

West Flemish Open

’t Is weer een iets nieuw dit tornooi aan de kust. De Yordabio’s gaan er alvast naar toe en we zijn ook benieuwd naar de prestatie van Frederic, daar in zijn thuisstreek.

Inschrijvingen KK 2014

Het is al augustus en de inschrijvingsperiode voor het KK is voor open verklaard. De 3 kampioenen zijn sowiezo ingeschreven en een mailtje volstaat om erbij te gaan staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s