Frederic autoritair blitzkampioen

Zonder titelverdediger Jonas en onze nummer 1 Arno was Frederic overduidelijk de favoriet bij zijn eerste deelname aan het Opwijks blitz KK. En inderdaad, zonder de zomerse bonuspunten was de rest van het deelnemersveld kansloos. Hij vertelde zelf dat hij in een zeldzame partij wat minder had gestaan maar de score spreekt boekdelen : 5 op 5 in de voorronde en 7 op 7 in de finale ronde. Proficiat. De eerste titel is al binnen.

KK 2014 start met 30 deelnemers

Op de laatste 2 dagen noteerden we nog 3 nieuwe inschrijvingen zodat uiteindelijk maar liefst 30 schakers zullen mededingen om de allerhoogste titel die er in 2014 valt te rapen : het 32ste klubkampioenschap.

30 is een record voor dit prille millemnium. Iedereen, met uitzondering van Jonas, die vorig seizoen aan de start stond, is er opnieuw bij. Carlo maakt zijn come-back, Arne (de laatste inschrijver) doet voor het eerst sinds 2007 opnieuw mee en dan zijn er nog 5 debutanten. Frederic start als favoriet met de hoogste elo ooit (2311) in het KK ( Record was van Arno met 2250 drie jaar geleden), Dominique zal ongetwijfeld het mooie weer maken in de B-reeks, Sven gaat zich aan ‘het echte werk’ wagen om van ons gezaag af te zijn en tot slot maken de broers Frank en Peter uit Buggenhout hun blijde intrede.

In de hectische sfeer vlak voor de start van het Blitz KK werd na veel vijven en zessen uiteindelijk beslist om het KK eenvoudig in 2 reeksen te maken. Het is waar dat het vorig seizoen met de playoffs op het einde net iets te lang bleef duren en daarom is gekozen om beide reeksen enkelrondig te spelen. 14 deelnemers in reeks A met een elogemiddelde van 1950 spelen dus 13 ronden. In reeks B 16 pretendenten met een elo-gemiddelde van 1401 in een totaal van 15 ronden. Normaal gezien geraken we dan mooi rond tegen het einde van maart. En dan kunnen we met gemak stilaan onze aandacht richten op Rio . We werken wel nog aan de details van een kleine nacompetitie voor de trofee van de C-reeks die nu in handen is van Jonathan.

Tijdens de rust van het blitzen werden de rugnummers getrokken en de volledige kalender staat intussen klaar en online. Wat betreft de A-reeks zullen we alvast vlug weten of Frederic te stoppen valt.

Dit 32e kampioenschap is het sterkst bezette KK ooit en we wensen van hier uit alle deelnemers veel plezier en veel succes !

Yordi en Arno winnen het jeugdschaakcriterium van Leuven.

Intussen werd vorige zaterdag ook nog geschaakt in het jeugdcriterium van Leuven. Yordi – nog steeds in blakende vorm – won zijn reeks bij de -16 met 5,5 uit 7 dankzij winst in de laatste ronde tegen Jasper Beukema. Fabio en Meindert eindigden elk zesde in hun reeks.

En kijk, onze nummer 1 Arno liet ook van zich spreken. Hij won de open categorie met 6 uit 7 voor onder andere Arben Dharda en Stefan Beukema.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op deze site Chessdevil

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s