KK start met sterke debutanten op Graanzolder

Een onverwachte reptitie van de jeugdharmonie op de koer van het CC deed ons in extremis uitwijken naar de ietwat krappe maar des te gezelligere Graanzolder. Nog een geluk dat er vier partijen waren uitgesteld, want die konden er niet meer bij.

Men is bij zo’n nieuwe start altijd benieuwd hoe de debutanten het er van af brengen. Wel, ze deden het prima. Oscar, weliswaar traditioneel een trage starter, moest meteen het onderspit delven tegen Sven nadat hij al vroeg in de partij een stuk had verspeeld aan een penning. Ook Peter H. won zijn allereerste partij in het KK, wel met een beetje geluk en hulp van Ilda.

Voor Frederic geen opwarmertjes, maar meteen een stevige tegenstander in dit KK. Na de opening had Iuliia met de witte stukken een licht voordeel tegen een geïsoleerde centrumpion. Maar toen er een eindspel met elk het loperpaar op het bord verscheen kwam Frederic duchtig opzetten en Iuliia zag zich uiteindelijk genoodzaakt haar zwartveldige loper op te geven voor een vrijpion. Het leek of Frederic achter elkaar zou gaan winnen, maar hij moet zich ergens misrekend hebben want ook hij moest een loper opgeven en de partij werd remise.

Rudi won van Berten en beide snelspelers waren het eerst klaar van de avond. Zo stond onze voorzitter, merkte hij fier op, toch even virtueel helemaal alleen aan de leiding in het klassement. C-Reeks kampioen Jonathan heeft ook dit seizoen ambities want hij won overtuigend van Valère. De overige twee partijen eindigden op een onwaarschijnlijke manier in remise. Geert stond al de hele partij een stuk voor maar verloor in het eindspel de zwarte dame van Fred even uit het oog : schaak in der eeuwigheid was het resultaat. Bij Herman – Wouter verliep het nog vreemder. Laatstgenoemde kwam al vrij snel na de opening onder zware druk te staan maar hij gooide alles in de strijd om het Herman nog lastig te maken. De witspeler kreeg het inderdaad heel benauwd en in het slot werd remise overeengekomen, niet nadat Wouter net een mat in één had gemist !

In de partij Carlo – Yordi kwam er al snel een eindspel op het bord waarin Carlo’s loperpaar het hoge woord voerde en de zwarte stelling finaal brak. Fabio stond al kort na de opening slecht tot verloren met wit tegen Tom. “Mijn slechtste partij in de laatste acht jaar”, zei Fabio achteraf, “en ik speel nog maar acht jaar”. Maar evengoed scherp gespeeld van Tom natuurlijk. De routiniers laten zich duidelijk niet meer vangen aan onderschatting van de Yordabio’s.

Het deed deugd ook om Arne nog eens te zien optreden op het KK, tandenstoker in de aanslag. Marc bood moedig weerwerk maar moest uiteindelijk capitulieren. Jan had het opnieuw niet onder de markt met Sam. Hij bracht een kwaliteitsoffer maar Sam slaagde erin zijn stukken te activeren. Maar het bleef ingewikkeld en wit bleef overeind om de langst durende partij van de eerste speelavond winnend af te sluiten.

Yulia Belgischh rapidkampioen in Anderlecht

Dat was vorige zondag. Yulia begon als steeds veel te zenuwachtig en verknalde een gewonnen stelling in ronde 1. In alle andere rondes speelde ze heel sterk (met o.a. 2 remises tegen 2200-ers en enkel nog verloren tegen Gunther Deleyn). In de laatste ronde nam ze een strategische remise tegen een jonge Rus omdat haar eerste achtervolgster reeds niet al te best stond. Haar tegenstander nam dit graag aan omdat dit voor hem ook de ongedeelde eerste plaats in zijn categorie betekende.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s