Topper blijft in evenwicht

In deze 2 ronde kregen we al meteen de tweede topmatch in de A-reeks. Jan probeerde met zwart een kalmere opening om de Frederic niet zijn duivels te laten ontbinden en probeerde daarna beton te gieten. Frederic liet een paar kansen onbenut om een sloophamer boven te halen en daarna werd het een beetje een ‘saaie’ stelling, die op het eerste zicht min of meer in evenwicht bleef. Tegen het aanbreken van de tijdnoodfase was een dame-einspel ontstaan waar mogelijk Jan nog de betere kansen had, maar dat uiteindelijk snel remise werd gegeven in wat de tweede langste partij van de avond was.

De kans voor Arne om al alleen op de kop de komen die hij ook greep, want Sam had al snel in de opening een truukje gemist dat een stuk kostte. Oudgedienden Krikken en Carlo speelden nog eens een naar nostalgie ruikend duel, en het moet gezegd dat de Krikken gedurende de hele partij een sterke greep had op de zwarte stelling. Maar toen de tijdnood naderde werd remise gegeven. De witspeler zag geen manier om het voordeel uit te bouwen. Naast Kris kwam ook Marc op het scorebord te staan, met een plusremise tegen Pascal. Marc was snel een pion achtergekomen, maar hij stond letterlijk ‘stukken’ actiever en Pascal zag geen manier om zijn pluspion tot gelding te brengen.

In reeks B ging het er traditiegetrouw iets wilder en spectaculairder aan toe. Dominique was tegen Fred een kwaliteit achter gekomen waarvoor nauwelijks compensatie was te bespeuren, maar Fred mistte helaas een mat in 1 en zo kreeg de favoriet toch zijn eerste punt in de schoot geworpen. Herman moest in remise berusten tegen Dirk en Geert had het niet onder de markt met Peter, wiens openingen en concentratie zienderogen verbeteren. Maar Geert bleef volharden en haalde het verdiende punt binnen. Ilda slaagde erin om Valère te klissen en Berten speelde naar eigen zeggen ‘als een kleuter’ tegen Oscar, die maar al te graag de gegeven paarden niet in de bek keek en in ontvangst nam.

Naar de partjen van Sven kijkt iedereen een beetje uit en ook tegen Wouter zette hij zijn beste beentje voor. Maar Wouter was op zijn hoede en liet zich niet ‘strikken’. Hij ontweek de valletjes en won beslissend materiaal. In wat normaal de tweede broederstrijd van de avond moest worden ( Yordi – Fabio werd uitgesteld ) won Peter H. van broer Frank toen deze laatste zich al net na de opening gedwongen zag zijn dame af te geven ( zoals de ervaren speler weet : altijd het eerste stuk waar je op moet letten Frank ! ).

In de langste partij van de avond kostte het Rudi veel tijd en schele hoofdpijn om uiteindelijk toch te winnen van C-kampioen Jonathan. Onze voorzitter gaat nu samen met debutant Peter H. aan de kop in reeks B.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s