Opwijk 1 terug op koers, Boskant wint opnieuw.

De Gambieters van Opwijk 1 bleven de afgelopen week sereen en waren vastbesloten hun ware gedaante te laten zien tegen Zottegem 2, een mogelijke titelconcurrent. En een rondje lopend rond de borden zo half weg zag het er inderdaad veelbelovend uit. Tom VdP, die Tom B. verving op bord 5 speelde snel en ging vol vertrouwen een eindspel in met een dominant paard tegen een naar adem happende loper. Hij was het snelst klaar en kon zelfs nog de match van zijn favoriete klub Anderlecht tegen Lierse volgen.

Arne was dus weer pas als tweede klaar maar dat was uiteindelijk ook vrij vlot gegaan. De overige 4 partijen gingen de tijdnoodfase in maar de Zottegemnaren konden hun mindere stellingen niet redden. Op bord 1 won Arno een stuk na een blunder en Yulia zette haar grote voordeel uit de opening ook simpel om in winst.

En het bleef een goed nieuws show tot op het einde. Carlo’s monster op g7 betekende het einde van de witte koning op b1 en Jan had de eer om de score af te ronden naar een droge en welluidende 6-0 tegen een rechtstreekse titelconcurrent.

Opwijk 2 won ten tweede male. Fabio was al snel klaar toen hij de vijandelijke dame had gevangen op koningsvleugel. Het bleek een cruciale en beslissende overwinning want de overige drie partijen eindigden in remise. Gilbert en Kris hadden hun precaire stellingen nog weten te redden en Yordi kon een pluspionnetje niet tot winst brengen in een toreneindspel.

Slecht nieuws dan van het front van Opwijk 3. Na een harde strijd gingen ze opnieuw ten onder. Jeroen verloor een stuk in een scherp duel, Pascal kon een iets beter staand eindspel niet tot winst voeren en moest tevreden zijn met remise. Net als Stephan trouwens die met twee pionnen minder moest redding zoeken in een remisestelling met ongelijke lopers. De laatste hoop lag in handen van 1e bord speler Cedric, maar die had al in de opening een pion ingeleverd en hij moest uiteindelijk ook in remise berusten na een lange strijd.

Opwijk 4 moest het opnemen tegen de sterke eerste ploeg van ‘De Dolle Toren’ Leuven. Meindert en Bernd verdedigden zich kranig tegen +1700-erds maar moesten plooien voor de overmacht. Geert onderging hetzelfde lot op bord 3. Dominique scoorde de eerredder door in een zinderend tijdnoodduel te winnen van de sterke Nathan Pirard.

Top schaak dus op de eivolle Duivenzolder en mooie overwinningen van Opwijk 1 & 2 op deze 2e speeldag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s