Opwijk 4 gelijk, Geert crasht 2 keer

Deze namiddag speelde Opwijk 4 zijn inhaalmatch van de eerste ronde tegen de derde ploeg van 2 Fous Diogène. Gambiet stuurde Geert, Joost, Berten en Meindert, samen met de voorzitter en speciale verslaggever Jan. Op weg naar Etterbeek een eerste crash : een onverlaat reed in het gat van Geert’s auto. Een beetje tijdverlies was het gevolg maar iedereen zat toch tijdig achter het bord. Opwijk 4 schoot snel uit de startblokken, en na enkele zetten in de opening had Meindert al de vijandelijke dame te pakken genomen. Het zag er verder uitstekend uit op borden 1 en 2, waar beide Gambieters met groot voordeel uit de opening waren gekomen. Geert koesterde een gedekte vrije pluspion op e6 – wat wil een mens nog meer – en Joost een gigantische voorsprong in ontwikkeling. Alleen bij Berten liep het fout. Hij had de eerste uren schrikkelijk last van de warmte daar in het zaaltje boven het zwembad, en liet een loper vangen.

Meindert rondde zijn aanzienlijke materiële voorsprong netjes af naar het punt en Joost was ook al snel op de goede weg : kwaliteitswinst, stukwinst en torenwinst. Dan even mat in 2 gemist maar goed opgelet en pat omzeild. Zwart gaf op met twee torens in het deficit. 0 – 2 Voor Opwijk 4.

Helaas, aan bord 1 was Geert door de warmte even ingedut en opnieuw gecrasht. Een aftrekschaak waarvoor hij zichzelf al meermaals innerlijk had gewaarschuwd bij zijn overpeinzingen werd even vergeten. Dat kostte twee pionnen en een kwaliteit. Ondanks verwoed tegenwerk was de nederlaag niet meer af te wenden, al zat Carlsen of Houdini achter de zwarte stukken.

Intussen bleven we toch een beetje hopen, want Berten had zich op een miraculeuze manier in de partij terug gevochten. Hij bleef het stuk wel achter, maar hij had op de koningsvleugel een armada van borst-aan-borst staande pionnen in stelling gebracht. Helaas, de hoop was van korte duur. De helft van de pionnen sneuvelden in het vervolg en Opwijk 4 moest alsnog genoegen nemen met het gelijkspel. Het goede nieuws is in elk geval dat de nul van het bord is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s