Leiders lijden eerste (halve) puntenverlies

Dat gold niet voor de leider in reeks B, want Dominique won zijn inhaalpartij tegen Dirk. Er was nog een inhaalpartij in reeks B. Peter L. staat steeds meer en meer zijn mannetje, en het was pas in het verre eindspel dat Peter moest plooien voor de overmacht van damevleugelpionnen van Sven. Laatstgenoemde hijst zich daarmee met 4 uit 6 naar plaats 4 in de rangschikking, lang niet slecht voor een debutant.

In reeks A waren we getuige van vier inhaalpartijen. Arno was vrij snel klaar met de voor Yordi in hopeloze stand afgebroken partij. Maar de drie andere partijen waren uiterst spannend en duurden tot een kot in de nacht. Daarbij werd de leiders het vuur aan de schenen gelegd. Cedric kwam zelfs een stuk achter tegen Stephan en balanceerde lang langs de rand van de afgrond. Maar hij kon het nog recht trekken en eeuwig schaak afdwingen.

Tom kwam op het eind ook in de problemen tegen Pascal. Die had verrassend nog eens met 1.e4! geopend. Tom slaagde erin een dreigende koningsaanval te neutraliseren en stond daarna beter dankzij een goede centralisatie van zijn stukken. Maar in tijdnood (Pascal had nog ruim de tijd over) verdampte zijn voordeel helemaal en hij kam in een Dame-eindspel met een pion minder. Dat is in de praktijk echter alleen te winnen met Carlsen kwaliteiten (zitvlees, wilskracht en een uitgesproken techniek). Het werd dan ook snel remise. Nog eentje die al snel in een zenuwslopende eeuwige tijdnood kwam was Carlo in zijn partij tegen Yulia. Maar Carlo ( de eerste vier letter heeft hij toch ook al gemeen met het fenomeen uit Noorwegen ) maakte zijn naam waar en hoewel zijn stelling op kraken leek te staan, kon ook hij deze partij remiseren.

Zondag opnieuw een spannend interclubdag – opgelet niet op de vertrouwde Duivenzolder wegens de Kerstmarkt – maar in de Sint-Pieterszaal in Mazenzele.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s