Gala-avond in Sint-Pieters

De thuiswedstrijd werd wegens de Kerstmarkt in en rond het Hof ten Hemelrijk in extremis en met dank aan de Gemeente Opwijk en Stephan verplaatst naar de Sint-Pieterszaal in Mazenzele. De zaal waar menigeen schaakevenement destijds (een tiental jaar geleden) heeft plaatsgevonden. Opwijk 1 was bijna op zijn sterkst (enkel Jonas ontbrak nog) en won alweer op een indrukwekkende manier tegen een nochtans niet zo zwak LSV Chesspirant. Op het eerste bord won Arno al meteen een kwal en een reeks pionnen, maar het was Tom Barbé op bord 5 die hem alsnog versloeg en voor het allereerste punt punt zorgde. De drie – nul was van Tom VdP op bord 6 en kapitein Jan mocht nog voor de tijdcontrole de match winnende 4-0 noteren. Arne en Yulia probeerden de score nog aan te dikken, maar beiden moesten na lang masseren toch nog in remise berusten.

De Opwijkse ploegen voelden zich wel een beetje verweesd, zo in een andere zaal en zonder Den Boskant aan hun zijde, spelend op verplaatsing in het verre Geraardsbergen. Daar kwam ook al snel goed nieuws uit die richting ; Fabio won na een GSM-incident, Sam won hard op bord 3. Yordi scoorde een halfje en stelde daarmee de 2 punten veilig. Het was daarna nog lang wachten op de Kris. Maar dat werd beloond, want na een epische strijd zorgde hij ervoor dat den Boskant met, naast de Mattetaarten, een karrevracht punten terugkwam.

Met spanning werd uitgekeken naar het resultaat naar het resultaat van Opwijk 3. Dat trad aan in zijn allersterkste opstelling (met Pascal op bord 3 bijvoorbeeld) tegen een sterke de vierde in het klassement, Epicure 1. Het werd de eerste overwinning van het seizoen. Stephan won een zeer ongewone partij op bord 4, Cedric kreeg een stuk cadeau en won op bord 2. Pascal leek ook lang op weg naar winst, maar stuitte op ongelijke lopers in het eindspel. Op bord 1 was Carlo ook goed op weg naar de winst tot een blunder hem in het nadeel bracht. Maar hij stuurde een eindspel met een minuspion vakkundig de remise-haven binnen.

We hadden natuurlijk graag gehad dat ook Opwijk 4 in de overwinningsroes zou delen, maar dat lukte net niet. Gilbert won overtuigend op bord 4 en Meindert compenseerde het verlies van Bernd met een heel gave prestatie – voordeel van één pion tot in het verre pionneneindspel tot winst gevoerd. Aan Dirk om de match te bezegelen, maar het was Opwijk 4 vooralsnog niet gegund.

Al bij al een zeer succesvolle interclubavond, die werd afgesloten – hoe kan het anders – op de (wel heel vroege) Kerstmarkt op het CC.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s