B-Herfstkampioen bekend

Dominique heeft zichzelf gisteren zichzelf gekroond tot herfstkampioen in reeks B – al niet meer in te halen voor Kerstmis. Dit keer was Jonathan, toch de vierde in de stand en weliswaar licht gehandicapt, het slachtoffer. Achtervolger Wouter struikelde, niet voor de eerste keer, over zijn “Zwart Beest” Peter Loschko. Debutant Sven leverde opnieuw een solide prestatie en won van Valère. Door het falen van Wouter en Jonathan staat Sven nu tweede. Oscar is niet in vorm. Dit keer liet hij in zijn partij tegen Peter H. zomaar een toren instaan. Dirk deed iets gelijkaardigs, maar hij kwam bijtijds bij zinnen en toverde in extremis nog een eeuwig schaak uit zijn hoed.

Het langst lopende schaakduel in de geschiedenis is dit tussen medestichter Herman en voorzitter Rudi. Het eerste duel had plaats ergens in 1980. Kan u nagaan ! Het duel van gisterenavond kwam slechts langzaam op gang. Rudi won met zwart een pion in het eindspel en kwam letterlijk op een zucht van de overwinning. Nog één precies zetje, nog even geconcentreerd kijken. Helaas, een knallende blunder volgde, de winnende vrije randpion ging eraf en de winst was gevlogen.

In reeks A opnieuw iets minder actie te zien. Pascal – Kris is ook al een duel dat al zijn tijd meegaat. Pascal had als naar goede gewoonte serieus de bovenhand in de opening, maar éénmaal de stelling onoverzichtelijker werd kwam Kris met zijn ook al gewoonlijke onduidelijk stukoffer op de proppen. Waarschijnlijk niet goed, maar Pascal moest op zijn tellen passen. Dat deed hij en Pascal won. Sam mocht het opnemen tegen Frederic, net terug uit het verre Oosten. Sam deed het uitstekend in de opening, maar éénmaal het middenspel aanbrak moest hij zijn meerdere al gauw erkennen.

Yulia heeft op dit KK nog geen enkele partij verloren, maar ook nog geen enkele gewonnen. En ook gisteren tegen leider Cedric lukte het niet. Ze had het betere van het spel en probeerde haar voordeeltje te verzilveren in het eindspel. Maar het bleek onvoldoende en Cedric doorstond ook deze test zonder kleerscheuren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s