Alle Opwijkse ploegen kapen overwinning weg

In de laatste ronde van dit jaar zijn de Opwijkse ploegen geslaagd in waar we al een tijdje van droomden : een “clean sheet”, een volle boot, 4 ploegen, 4 overwinningen.

Dat liep bij Opwijk 1 nochtans niet van een leien dakje ondanks de niet zo sterke opstelling van de Brusselse tegenstander. Arno berustte al vrij snel in remise in een licht gecompromitteerde stelling. Op bord zes won Tom VdP vrij makkelijk maar daarna ging het ronde de veertigste zet mis op bord 4 bij Arne en hij zag zich zelfs genoodzaakt om op te geven. Op de drie overige borden leek het intussen of geen enkele Gambieter hoop op winst kon koesteren. Tom B. zat in een remise-achtig toreneindspel. Yulia had te maken met een vijandelijke pionnenfalanx op de damevleugel en Jan zat in een eindspel met een duidelijk grote remise-marge. Maar kijk, het mag ook eens meezitten. Tom won zijn eindspel ondanks vliegende tijdnood en Yulia en Jan konden daarna met een gerust gemoed remise forceren. Eind goed, al goed.

Den Boskant liet opnieuw geen steek vallen tegen een nochtans ietsje versterkt Wetteren 2. Yordi en Kris hadden respectievelijk een ietsje betere en een ietsje slechtere stelling, maar beide partijen eindigden in remise tegen tegenstanders van +1900 Elo. Sam won los in de aanval en topscorer Fabio, samen met Tom VdP mister 100%, kon niet achterblijven en won ook.

De uitslag van deze ronde is echter die van Opwijk 3. Zij gingen als negende op bezoek bij de 2e in de stand en klopten KASK 1 met forfaitcijfers. Proficiat Carlo, Pascal, Stephan en Gilbert.

Meindert en Bernd leidden Opwijk 4 naar hun eerste overwinning van het seizoen. Dankzij hun overwinningen stond het meteen 0-2 en omdat de tegenstander op bord 2 heel laat arriveerde, begon Dirk pas nu aan zijn partij. Jeroen deed er nog een puntje bij. Dirk stond ook beter, maar de spanning was eraf en na vele avonturen verloor hij alsnog. Geen erg. De ploeg wint. Opwijk wint.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s