Tom neemt leiding in reeks A

Tom won gisteren een scherpe strijd tegen Sam en, omdat hij nog steeds maar een halfje moest afstaan tot dusver, neemt de leiding in reeks A. Frederic kwam niet in actie en leider Cedric leed zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen regerend klubkampioen Jan. Spitsbroeders van Opwijk 3, Pascal en Carlo deelden vriendschappelijk het punt. Yordi incasseerde zijn eerste volle punt van het seizoen tegen Marc maar broer Fabio moet duidelijk nog wat boterhammekes eten om het Arne moeilijk te maken. De opening ging nog wel, maar een zware koningsaanval betekende al vrij snel het einde.

In reeks B trok Wouter alle aandacht naar zich toe in zijn partij tegen Peter H. Eerst opende hij mooi een pad voor zijn paard naar de vijandelijke koningsvleugel, maar toen het daar eenmaal stond in steun van zijn al even agressieve dame, mistte hij mat in 2. Vervolgens zag hij zich genoodzaakt een toren terug te geven om zijn dame te redden en daarna kreeg hij kans meer van Peter om het stukverlies nog recht te zetten. Achteraf bleek Wouter de verklaring te hebben gevonden voor zijn 2 nederlagen in evenveel rondes : als de tegenstander ‘Peter’ heet valt er niks meer te rapen. Hij zou dus voor de rest van het seizoen wel OK moeten zijn.

Dominique trok er zich allemaal niet te veel van aan en won zijn 9e partij op het KK tegen Ilda. Herman kwam weliswaar een pionnetje voor tegen Jonathan, maar hij stond steeds een tikje slechter en het werd uiteindelijk remise. Ook Valère en Oscar deelden het punt. Berten en Fred hadden ook een leuk en scherp partijtje opgezet. Een blunder van Berten werd niet afgestraft door Fred en de witspeler ging een toreneindspel in met een vrije pluspion op de damevleugel. Het bleek voldoende voor de winst. De langste partij van de avond was die tussen voorzitter Rudi en Sven. Rudi kromde zijn rug en zuchtte en sarde de hele avond om Sven pootje te kunnen lappen. Sven vermeed alle valkuilen maar moest uiteindelijk het onderstpt delven in het paardeinspel, waarin Rudi dit keer wel een pluspionnetje verzilverde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s