Opwijkse ploegen komen op kruissnelheid

Het was opnieuw feest op de Duivenzolder, na de 7e ronde van de nationale interclubs en de eerste interclubmach van het jaar. Titelpretendent “Boskant 1″ vermorzelde Aalter 2, de laatste in de stand, met 4-0. Fabio haalde zonder problemen zijn 7e punt uit 7 matchen. We gaan toch een beetje sterkere tegenstanders voor die jongen gaan moeten zoeken. Sam was ook in ’t vorm en omsingelde een zwarte koning die in ’t midden was blijven steken en zelfs tegen Kris zijn positionele overwinning op bord 2 viel niet veel in te brengen. Het laatste klaar was Yordi, die er ook nog in slaagde een langgerekte aanval met succes af te ronden.

Opwijk 3 boekte zijn derde overwinning op een rij tegen Anderlecht 4. De broertjes Faybish waren een half uurtje te laat en dat deed hen geen goed, want Stephan en Gilbert maakten er al snel korte metten mee. Pascal sloot een heel gelijkopgaande strijd met een logische remise en maakte de overwinning een feit. Cedric had zich in de opening aan een iets te vroege en al te optimistische pionopstoot gewaagd en moest al snel keepen dat het een lieve lust was. Hij kwam wat pionnen achter en moest als allerlaatste Gambieter van de avond de wapens strekken.

Sinds nieuwjaar zaten we al met een ei in ons broek voor de match van Opwijk 1 tegen Anderlecht 2. Arno kon er niet bij zijn voor bord 1, en als het even tegenzat kon Anderlecht 2 toch een heel sterke ploeg laten afzakken. Dat viel gelukkig nogal mee, maar in de eerste uren van de match viel er niet al te veel optimisme te puren uit de diverse stellingen op de zes borden. Carlo bereikte op bord zes niet veel en was als eerste klaar met remise, en vanaf dan begon de match dan toch te kantelen. Eerste won Tom Barbé met een mooie koningsaanval nadat hij een kwaliteit had geofferd en anderhalf uur had nagedacht over zijn eerste tien zetten of iets van die strekking. Vervolgens won Arne op bord 3 op zijn onnavolgbare manier in een massale koningsaanval. Op bord 1 won oude rot Jan verrassenderwijs van een toch vrij sterke tegenstander (Pa Faybish), ook met een verpletterende stlotaanval in de tijdnood van de zwartspeler. En zo was de winst van de match onverwacht vrij vlot binnengehaald. Tom VdP reed ook goed op het zegepad, maar misschien eventjes te ontspannen door de winst liet hij even de aandacht ontsnappen en hij liet zich tot zijn grote spijt vangen aan eeuwig schaak. Een eenvoudige tussenzet had zuiver winst opgeleverd. Jammer, maar zonder verdere gevolgen. Yulia, nog steeds wat verkouden, was pas als laatste klaar van Opwijk 1. De strijd was lange tijd scherp maar bleef evenwichtig, maar op zet 41, toen ze net uit tijdnood was, liet ze ook even haar concantratie glippen, en blunderde. Ook jammer, maar verder geen erg. En nu afwachten wat KGSRL 4 heeft gedaan.

KK Ronde 9

In reeks A was het bijzonder kalm op deze eerste speeldag van 2014. Pascal en Fabio speelden remise en broer Yordi won van collega Boskanter Sam. Oud-kampioen Kris moest het onderspit delven tegen Arne.

In reeks B viel er meer actie te zien. Leiders Dominique en Geert lieten geen steek vallen, al had de laatste alle moeite van de wereld om voorbij Berten te geraken. Een vrije randpion bracht Geert het broodnodige puntje op. Sven en Jonathan speelden remise en Wouter en Peter H. wonnen respectievelijk van Valère en Dirk.

De schaakklubs en hun Nationale bond

Sommigen onder u zullen misschien gemerkt hebben via de site van de Schaakfabriek dat er de laatste weken een serieuze rel is geweest in het bestuur van de Nationale Bond. De commentaren die over dit gebeuren op het internet te voorschijn komen zijn soms meer dan bedenkelijk, maar op de site van SK Oude God staat wel een heel goede samenvatting van wat het betekent om een schaakklub te zijn en wat we verwachten van de bond. Er wordt wel met scherp geschoten op de bondsvoorzitter. De tekst vindt u hier : KBSB, alias de krabbenmand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s