Kris held van den Boskant na ware thriller

Opwijk 1, zoals steeds onder hoge druk staand om te winnen, stond voor de moeilijke verplaatsing naar de vrienden en buren uit Aalst. Het openingsuur boezemde zoals naar gewoonte niet al te veel vertrouwen in, maar Tom Barbé en Jan zorgden toch als eerste voor twee overtuigende winstpunten. Arno had zich een beetje misspeeld in de opening, en er kwam een eindpsel met de krankzinnige materiaalverhoudeing 2 torens en vier pionnen tegen toren en drie stukken op het bord. Gelukkig werd er toch vrij snel tot remise besloten. Cedric kwam veelbelovend te staan met wit tegen Kjell op bord 6, maar ergens in het middenspel ging er een pion verloren en moest Cedric serieus beginnen keepen. Uiteindelijk kwam er een paardeindspel op het bord van 3 tegen 4 pionnen op dezelfde flank, en dat werd toch vrij snel remise gegeven.

Arne was in de problemen gekomen met zwart en moest dame geven voor paard en loper. Maar de vijandige witte dame kon de jacht openen op de blote zwarte koning en Arne moest zich helaas gewonnen geven. Aan Tom VdP om voor minstens het halfje van de overwinning te zorgen tegen zijn oude wiskundeleraar Ritsaart. Tom was al vanuit de opening goed bezig en had een gezonde pion buitgemaakt. De witte koning stond bovendien niet al te veilig. Tom maakte daar gebruik van om in het eindspel nog een pionnetje op te eten zonder dat er tegenspel werd toegelaten. Een beetje daarna was de winst voor Tom en Opwijk 1 binnen.

Opwijk 2 won ook, maar het was deze keer héél nipt tegen MSV 2 dat sterker stond opgesteld dan anders. Sam had vlot gewonnen, maar Yordi ging bijna even snel ten onder. Fabio won zijn 8ste partij uit 8 (hoeveel punten moet hij halen voor een IM-norm ?) , maar het was ook moeizaam gegaan. Aan Kris de taak om de match binnen te halen, maar naar het schijnt moest hij een verloren eindspel trachten te redden. Na een uur in spanning afwachten kwam het verlossende SMS-bericht : Kris redde onverhoopt het half punt en den Boskant kon opnieuw vieren.

Opwijk 3 trad aan met een onuitgegeven ploeg met Dominique en Geert als invallers. Een verslag van laatstgenoemde ; “Pascal besloot na 20 zetten snel op een remise “omdat er niet veel meer in de stelling was”. Gilbert stond volgens Dominique zeker ok in het middenspel maar toen ik ging kijken was hij ettelijke pionnen kwijt en met toren en loper tegen dame aan het vechten. Hij ging zijn loper verliezen of mat gaan en koos ervoor om op te geven.

Dominique had een zware tegenstander. Een speler die jarenlang heeft stilgelegen en nu terug opkomend was. Had al 1930 ELO en speelde dan ook sterk. Na altijd een wat onder druk gestaan te hebben, had Dominique hard en correct gerekend en zag een mat in 6. Zijn tegenstander had die gemist en vorkte de zwarte koning en paard met zijn dame en ging met het materiaal lopen. De witte dame stond nu volledig uit verdediging en daarvan kon Dominique profiteren om zijn mataanval te doen met paard en dame. Toen de mat in 6 een mat in 3 werd besefte de tegenstander dit maar liet Dominique het plezier om hem helemaal uit te voeren.

Bij mij kon het beter. Mijn tegenstander had zijn Hollands niet helemaal op zijn plaats met e6 ipv g6 en speelde te snel g5 op. Zijn koning stond kwetsbaar, ik had een sterk paard op e5 en dame en loper in de aanval. Hier zat duidelijk meer in. De dames gingen er te snel af en we kwamen in een ongelijke loper situatie (waarom heb ik dat altijd??). Een blunder van mij werd niet bestraft (Pascal en Dominique deden bijna in hun broek) en we konden besluiten op remise.”

Opwijk 4 ging tenonder bij Excelsior. Enkel Dirk kon de eer redden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s