“The Dominator” op weg naar de titel.

We hadden al de “Herminator”, en nu hebben we ook de “Dominator” in ons midden. Het titelduel van afgelopen donderdag tussen Geert en Dominique begon voorspoedig voor de witspeler, die duidelijk met voordeel uit de opening was gekomen. De zwarte dame had zich op een wat (te ?) vooruitgeschoven post op f4 gewaagd zondar dat de rest van zijn leger volgde. Maar Geert verkeek zich in de overgang naar het middenspel, en “The Dominator” sloeg onmiddellijk toe : de zwarte dame stond ook uitstekend opgesteld voor een mataanval en het was meteen “over and out” in dit langerwacht titelduel. Dominique staat nu met de fabiolachtige score van 11 uit 11 mijlenver voor op de rest.

Ook in reeks A kunnen we stilaan van een dominerende speler spreken. Cedric had zich in de opening nochtans uitstekend opgesteld en hij bracht een op het eerste zicht kansrijk kwaliteitsoffer tegen Frederic. Maar de aanvalsgolven sloegen stuk als water op een dijk, en Frederic haalde langzaam maar zeker en zonder al te veel problemen het punt binnen. Zijn score van 8 uit doet ook vermoeden dat de titelstrijd voor het eerst in vele jaren al vrij vroeg zal beslecht zijn.

Op het naburige bord greep nog een duel plaats in het kader van “the Battle of Den Boskant”. Kris had weer als een waanzinnige (zijn eigen woorden) gespeeld, een stukoffer gebracht in de hoop om Sam snel mat te zetten. Maar Sam bleef zich goed verdedigen en bleef zijn stuk voor. Kris had intussen wel 2 pionnen meer. De strijd bleef duren en de spanning bleef aanhouden tot Sam, in zijn haast om zijn koning weg te spelen naar de veiligere damevleugel, zich bij klaarlichte dag toch nog liet matzetten.

Herman won verder nog zijn partij tegen Frank, en Fred en Peter L. kwamen remise overeen in een stelling waar nog wel mat muziek in zat – Fred had de kwaliteit voor twee pionnen.

Voor de liefhebbers hebben we nog een partij van vorige week, met dubbelcommentaar van beide spelers.

 

De Block, YordiDecoster, Frederic
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s