Bomvolle Duivenzolder verdrinkt titelstrijd

en kon over de koppen lopen afgelopen donderdag, ondanks drie uitgestelde partijen kwamen we bijna borden tekort om KK-gangers, bezoekers en Kiebitzers een plaatsje te gunnen achter de stukken.

Wouter en Jonathan waren het eerst klaar. Wouter had van een onoplettenheid van Jonathan gebruik gemaakt om met diens dame te gaan lopen, en hij zag ze niet meer terug. Het duel der Peters werd gewonnen door de Peter met de H. Die springt nu naar plaats drie in het klassement en is voorlopig de beste debutant. Want Sven kwam niet voorbij Frank, die eeuwig schaak afdwong en daarmee zijn allereerste (halve) puntje scoorde in dit KK. Oscar kwam een kwaliteit achter tegen Ilda, maar hij kon profiteren van een foutje en won. Voorzitter Rudi won van papa Cotman.

Geert zat na zijn partij tegen Herman nog minutenlang verweesd naar zijn bord te staren, want na een nederlaag vorige week tegen “The Dominator”, moest hij nu ook het onderspit delven tegen “The Herminator”.

In reeks A keken er ook wat spelers beteuterd na afloop van een drietal partijen met zinderende tijdnoodfinales. Fabio had als eerste van de reeks nog zijn partij onweerstaanbaar met winst afgesloten tegen Marc en Jan was goed weggekomen met remise tegen Pascal, die een kansrijk en vermoedelijk winnend dameoffer had gebracht in de opening. Maar de precieze winstvoortzetting lag niet voor het rapen en de zwartspeler kon de grootste dreigingen afwenden en een remise-voorstel in dank aanvaarden.

De drie laatste partijen waren lang gerokken gevechten op leven en dood. Arne was tegen Cedric een handvol pionnen voor gekomen en leek op weg naar winst tot hij plots mat in 1 overzag en het punt naar Cedric ging. Het duel tussen Sam en Carlo was ook de moeite. Laatstgenoemde had weer iets te veel tijd verbrand, tijd die hij tekort kwam in de spectaculaire finale met een vrije d-pion aan beide zijden, en waarvan Sam deze keer optimaal gebruik maakte en de winst opstreek. Er blijft nog één concurrent over voor de titel voor Frederic. Tom kwam uitstekend uit de opening tegen Yordi, maar die liet zich niet naar de slachtbank leiden. Yordi vocht terug, hief de witte stelling uit haar hengsels en na een lange strijd begonnen ze aan de tijdnoodfase, waarin Tom al veel eerder aan zijn laatste 30 seconden begon maar toch ergens een stuk voor een paar pionnen was voorgekomen. Beide koningen stonden in het open veld en in een halsbrekende stelling toonde Tom zich opnieuw de supergeconcentreerde killer, en met een mooie slotaanval werd Yordi tot de overgave gedwongen. Tom staat nog steeds maar op een half punt van Frederic, en ze hebben beide nog bijna hetzelfde programma (Carlo, Kris en Marc) op één partij na. Frederic moet nog tegen Fabio, en Tom tegen Arne. De kansen liggen duidelijk beter voor Frederic en een tweede (!) West-Vlaamse Gambietkampioe

 

Vercauteren, Herman Bijloos, Geert
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s