Opwijk 1 wint, Opwijk 3 gelijk, Opwijk 2 & 4 ten onder

De match van de dag was natuurlijk het rechtstreekse titelduel tussen den Boskant en Aalst 2. Oerboskanter Sam kon niet spelen en daarom werd inderhaast nog Tom genaturalizeerd om in te vallen. Een verrassing natuurlijk voor onze tegenstanders uit het land van Ajuin, maar die kwamen ook met een verrassing op de proppen : ook een versterkte ploeg met Dirk Verlinden op bord 1 !

Een harde strijd ontspon zich, maar het kan helaas niet altijd blijven goed gaan, en de Yordabio’s verloren ditmaal hun partij. Tom kon op bord 1 nog tegenscoren, en dus lag het lot van de match alweer in de handen van Kris. Hij had in de loop van de partij een mooi voordeel opgebouwd, en om de tijdnood te passeren had hij tweemaal de stelling herhaald. Na de tijdnood was hij de enige die nog achter het bord zat, en in zijn poging om te winnen offerde hij een paard. De zwarstpeler nam het niet aan, de zet daarop moest het paard terug, en zijn tegenstander claimde correct remise wegens 3 maal dezelfde stelling. Kris in zak en as, maar niks aan te doen. Maar uiteindelijk maakt het allemaal niet zo veel uit. Wachtebeke 2 won alweer nipt en neemt de leiding in de reeks over. Maar Opwijk 2 heeft nog steeds haar eigen lot in handen en kan mits twee overwinningen, waarvan één op titelconcurrent Wachtebeke, toch nog kampioen worden.

Opwijk 1 op kop !

Maar het was niet alleen in 4B dat er een nieuwe leider bovenaan prijkt. Na een maandenlange dolle achtervolging heeft Opwijk 1 eindelijk KGSRL 4 te pakken ! Dankzij de verwachte ruime winst op Dendermonde en een allereerste nederlaag van KGSRL 4 op Charleroi. Carlo, Tom Barbé, Arno en Cedric wonnen in meer of mindere mate overtuigend, Arne lag ook goed op koers maar moest uiteindelijk nog remise toestaan, en Jan kreeg een paard cadeau in de tijdnoodfase van een slechts iets beter staande partij.

Het doemscenario is met twee ronden te gaan van de baan. Opwijk 1 heeft het lot nu in eigen handen tegen Caissa Europe 1 en Landegem 1. Bovendien moeten de dichtste achtervolgers Zottegem 2 en KGSRL 4 het nog tegen elkaar opnemen. De zon schijnt weer volop.

Opwijk 3 kan echt niet meer verliezen

Zwaar verzwakt wegens 4 onbeschikbare spelers, mochten Gilbert, Jeroen, Dominique en Peter H. het opnemen tegen de leider Temse 3 vol elo-kanonnen. Gilbert en Jeroen kwamen na de opening al meteen zwaar in de problemen, maar ze bleven vastberaden weerstand bieden en zie, het mirakel geschiedde. Beide toverden ze een alles vernietigende koningsaanval uit hun hoed en wonnen ze tegen hun 2100 elo-tegenstanders. Peter H. en Dominique waren daarentegen zonder problemen in het middenspel beland, maar in beide gevallen kostte een onoplettendheid de partij én de eventuele winst tegen de leider. Maar één punt was al onverhoopt en helpt Opwijk 3 verder uit de gevarenzone.

Opwijk 4 verloor nipt. Dirk won op bord 1 en Peter L. remiseerde op bord 4, maar onze youngsters Meindert en Bernd moesten beide de duimen leggen tegen hun meer ervaren tegenstanders

 Van Landeghem, Peter Vanherck, Jeroen
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s