Frederic op kruissnelheid in kalme ronde 12

Carlo deed het met wit nochtans niet onaardig tot in het diepe middenspel, maar daarna bleek Frederic toch iets meer subtiliteiten en ideeën in de stelling terug te vinden, en Carlo werd geruisloos weggemanouvreerd. Cedric bracht met wit in de opening al een scherp pionoffer, en het duurde een eeuwigheid voor Yordi’s stukken de startlijn overschreden, en er moest al ééntje harakiri plegen om de rest van het leger toch een minimum aan vrijheid te gunnen. Yordi spartelde nog wat hij spartelen kon, maar Cedric liet geen grapjes toe, won overtuigend, en pakt voorlopig opnieuw plaats 2 in de rangschikking over. Marc en Jan speelden alvast een vooruitgeschoven partij van de laatste ronde. Het werd een spannende strijd waarin Jan uiteindelijk toch het laken naar zich toe wist te trekken.

Niet veel meer actie in reeks B, waar de lange partijen het gebrek aan actie moest compenseren. Wouter toen Ilda een mataanval niet kon keren, en Frank was aanvankelijk uitstekend bezig tegen Oscar, tot hij zijn dame weggaf.

Geert had een zware kluif aan Sven. Na de opening had hij met wit een stuk gewonnen, maar hij dutte even in en gaf Sven de gelegenheid om zijn stuk terug te winnen. Maar ook de zwartspeler had het niet gezien, en gaandeweg kon Geert zijn stuk voorsprong verzilveren met mat op zet 73. Dat was nog niet de langste partij van de avond, want Berten en Peter H. streden ook om ter hardst om het punt. Berten had steeds het iets betere van het spel en ging uiteindelijk een toreneindpel in met twee vrije verbonden pluspionnen. Het einde kwam hier op zet 81.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s