Opwijk 1 en 2 winnend laatste rechte lijn in.

Opwijk 1 omzeilde ook de voorlaatste klip op weg naar de titel maar het kostte weer bloed, zweet en tranen. Het begon nochtans uitstekend met al op zet 4 stukwinst voor Carlo op bord 6. En omdat het lange tijd leek of de tegenstander op bord 2 niet zou komen opdagen nam Arno snel remise na een minder gelukte opening. Maar daarna kwam bord 2 toch opdagen en ontbrandde de strijd in alle hevigheid op de 4 overige borden waarin Opwijk toch nog 2 punten moest scoren. En zoals zo vaak dit seizoen zagen de middenspelstellingen er niet al te fameus uit een steeg de spanning naar een hoogtepunt.

Tom VdP scoorde gelukkig een punt, maar bij onze andere Tom ging het fout ; zijn koningsaanval op de koningsvleugel liep spaak en hij werd gevat gecounterd. Restte Arne en Jan de taak om 1 op 2 te halen. Arne moest alles uit de kast halen om zijn stelling droog te houden en na een zinderende tijdnoodfase bleek hij een stuk voor te staan nadat de rook was opgeklaard. En ook bij Jan stond het beter, met een pluspion die was opgerukt naar d6. Het was een beetje belachelijk om in deze situatie te overwegen om twee remises aan te bieden. We speelden dan ook door en toen Jan een kwaliteit ging winnen was het benodigde punt binnen. Even later scoorde Arne ook het volle punt. Daarmee werd nog een poortje gesloten (anders volstanden twee overwinningen met de minimumscore misschien niet), want nu volstaat winst in de laatste ronde tegen Landegem voor de titel. Bij de achtervolgers haalde KGSRL 4 het van Zottegem 2. Zij zijn nu de enige overgebleven concurrent.

Den Boskant had een vrij rustige namiddag in Waregem. Sam en Fabio wonnen om ter vlotst. Kris deed er naar gewoonte iets langer over maar de match was dus al vrij snel beslist. Yordi kwam dan wel in de problemen, hij won een kwaliteit maar moest er drie pionnen voor inleveren. Hij wist de strijd steeds maar te rekken en op ’t eind liep zijn tegenstander in een laatste doortrapt gezette valkuil : pat !

Ook Opwijk 2 mag zich dus opmaken voor een zinderende finale op de Duivenzolder op 16 maart tegen Wachtebeke.

Opwijk 3 ging winnen in Mechelen. Pascal en man-in-vorm Gilbert wonnen, Cedric en Jeroen speelden remise. Dat kan nog een mooie eindrangschikking worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s