Tom’s vingers slippen van hoogste schavotje

De Duivenzolder zat weer tjokvol met KK-gangers, Dendermondenaren en andere Kiebitzers. Enkel de doos met stukken waar “onvolledig” op staat bleef ongebruikt. De après-schaak bleef ook duren, toen de volhouders nog aangenaam werden verrast door iemand die net het kanaal was overgestoken. Eliane heeft ons moeten buitensmijten of we zaten er nog.

In de strijd om de titel kan Frederic ondanks zijn afwezigheid de kampioenslauweren bijna aanraken. Tom liet vorige week al een half punt en ook nu werd het maar een halfje, ondanks het feit dat hij tegen Carlo uit de opening was gekomen met een aanzienlijk voordeel in een dameloos middenspel. De zwarte koning geraakte niet weg uit het midden en wit stond oppermachtig in het centrum. Maar Carlo bleef geduldig verdedigen en hield een goed oog op zijn klok. Toen Tom later zelf in tijdnood kwam keerden de kansen in een paardeindspel, dat bijna door Carlo werd gewonnen maar tenslotte eindigde in remise. Marc ging stijlvol ten onder tegen Yulia. Fabio en Sam zetten hun partij van vorige week met een bord zonder lichte stukken, en dat werd uiteindelijk remise.

The Dominator gaat voor rekord

We keken benieuwd of KK-debutant Sven de onaantasbare leider het vuur aan de schenen zou kunnen leggen. Maar een paar passievere zetten na de opening volstonden voor Dominique om zijn tegenstander snel te overrompelen. Nog slechts drie concurrenten kunnen hem van de 100% score houden : Wouter, Berten en Oscar.

Oscar – Geert duurde bijna zo lang als Tom – Carlo. Het enige voordeeltje dat Geert na de opening kon koesteren was een geïsoleerde d4-pion van wit en een loper van de verkeerde kleur (zwart! voor de kwissers onder ons). Hij kon daarmee wel oversteken naar het eindspel maar hij kreeg het cruciale veld d5 niet onder controle met zijn koning. Normaal gezien remise dus, maar Geert bleef à la Carlsen’ proberen en Oscar kraakte toch nog. Omdat Rudi niet verder kwam dan remise tegen Peter deed Geert een gouden zaak voor de tweede plaats.

Frank wordt een steeds hardere noot om kraken, zo mocht Wouter ondervinden. Hij won een kwaliteit, maar prijzde zich gelukkig uiteindelijk toch nog een gaatje te vinden in de zwarte verdediging. Fred – Jonathan was een partij die nooit uit het evenwicht kwam en logisch eindigde in een puntendeling. Ilda won ergens in de partij een vol stuk en kon het voordeel omzetten in een vol punt.

Yordabio 1 wint jeugdcriterium van Geel

Yordi heeft afgelopen zondag het eerste criteriumtoernooi in Geel gewonnen. Hij begon met een verlies tegen een -1200 (!), maakte zich ontzettend boos, en won vervolgens 5 partijen op rij. In de zevende en laatste ronde had hij dan voor de overwinning genoeg met remise tegen “ne goeie kameraad”, die daarmee op zijn beurt 2e eindigde. Fabio had geen goesting om mee te gaan. “Partijen van ieder 25 minuten zijn niks meer voor mij”, verklaarde de 14-jarige Boskanter.

Cappelle la Grande

Eén van de grootste open tornooien van West-Europa net over de grens heeft een lange traditie. Geen tornooi voor schaakdoetjes, want het krioelt er van de GM’s en IM’s en diesmeer. Arno en Hanne speelden er, samen met titelpretendent Frederic de Drakendoder. Hanne liet het eerst van zich horen met een overwinning op een GM (Mathieu Cornette 2566 elo). Die partij zouden we wel graag eens op onze website zien. Ons eerste bord is niet helemaal onder stoom geraakt. Die zal zich waarschijnlijk sparen voor NIC ronde 11 : Cappelle la Grande

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s