Opwijk 1 naar tweede, Opwijk 2 net niet…

Toen Carlo rond 15.00 uur kwam kijken, baadden de stellingen van de eerste ploeg naar gewoonte niet in de luxe. Maar desondanks liet Arne al vrij snel punt één optekenen, en kort daarna zorgde Jan voor punt 2 met mat in 28. En we wisten dat Opwijk 1 stevig op titelkoers lag. Yulia had aan een minimum aan gecreëerde zwaktes genoeg en zorgde onweerstaanbaar voor punt 3, boos suggesties over remise afwijzend. Over de overwinning hoefde verder niemand nog te twijfelen, want Arno had minstens remise en Tom’s tegenstander had onoordeelkundig een stuk gegeven voor wat onduidelijke aanval. Het was Tom die dan voor het punt van de titel zorgde. Jonas had Opwijk 1 maximaal versterkt maar zijn maandenlange schaak deprivatie had tot gevolg dat hij zeer houterig speelde en al in de opening een belangrijke centrum-pion zomaar weggaf. Hij worstelde nog lang maar tevergeefs en ging tenonder. Ons eerste bord deed er zelfs nog iets langer over, maar de tegenstander kon maximaal hopen op remise en werd in de laatste tijdnoodfase van het bord gespeeld. Zware 5-1 cijfers alsnog, en titel-delirium op de Duivenzolder. Opwijk 1 gaat voor de derde opeenvolgende keer naar tweede nationale, deze derde keer, goeie keer. Wat er ook gebeurt, in 2014-2015 zakken we niet !

In een zinderende match met Wachtebeke 2 kon Opwijk 2 helaas niet de benodigde overwinning boeken. Tom VdP was opnieuw onweerstaanbaar en blikte de tegenstand in. Maar op bord 4 kon Fabio de nederlaag niet afwenden. Yordi forceerde winst op zijn eigen onnavolgbare manier in de tijdnoodfase na een nochtans dramatisch verlopen opening. Het lot van de match hing andermaal af van Opwijks jonge dinosaurus Kris, die moest remise houden. Hij was echter al vroeg in de partij een peeken achtergekomen, en in de tijdnoodfase van het eindspel was er nog één verdwenen. Een hopeloze taak die hij niet tot een goed einde kon brengen. Geen titel dus voor Opwijk 2, maar desalniettemin een seizoen voor de annalen van Gambiet van den Boskant, en wie weet mogen we toch naar derde als beste tweede.

Het seizoen was te kort voor Opwijk drie, dat opnieuw een overwinning boekte. Gilbert verloor en Pascal remiseerde nog, maar Stephan en Cedric wonnen overtuigend. Had Opwijk 3 zijn seizoensstart niet gemist, had het met Temse kunnen concurreren voor de titel.

Opwijk 4 ging onderuit tegen de “Dark Knights” uit Leuven. Bernd verloor, maar Meindert speelde uitstekend en moest pas in het toren eindspel de duimen leggen. Dirk stond lange tijd op winst maar kon het niet afmaken. Twee mindere zetten gaven alle voordeel en het volledige punt uit handen. Sam liet ook winst liggen en moest berusten in remise.

De titel van Opwijk 1 werd ondanks de tegenslag voor den Boskant stevig gevierd tijdens de après-schaak receptie, met à  volonté bubbels en hapjes. Dit is ongetwijfeld de fijnste schaakklub van het land.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s