The day after

Voorlaatste ronde in reeks B. Dominique is helemaal niet te houden, hij was als eerste van de avond klaar met Berten in minder dan 20 zetten. De teerling voor de eerste plaats is natuurlijk al lang geworpen, maar voor de tweede plaats in de schaduw van de Dominator is het een drummen van jewelste. Geert – Wouter werd een duel op het scherpst van de snee. Geert kwam 3 pionnen voor, maar had wat problemen met de consolidatie. Wouter won wat pionnen terug maar, reeds op de rand van het eindspel overzag hij een schaak en schoot er een stuk bij in. Op een open bord met blote koningen en hete dames kon Geert in tijdsdruk het hoofd echter niet koelhouden en hij blunderde als laatste. Wouter op naar plaats 2 in de stand. Dinosaurussen Herman en Rudi deden ook een goede zaak en maken ook nog een kans op een ereplaats na hun overwinningen op de respectieve debutanten Sven en Peter H. Iets verderop won Jonathan van Peter L. en Ilda van Fred.

In reeks A zijn alle reguliere ronden intussen afgewerkt en resten er alleen nog inhaalmatchen. Beide opponenten in de partij Yulia – Pascal probeerden elkaar elk in hun eigen stijl van het bord te dringen, maar het evenwicht bleef bewaard en uiteindelijk werd vrij snel remise gegeven in een gelijk staand eindspel.

NIC 2013-2014 : opdracht volbracht

Nu het alcoholgehalte in ons bloed tot aanvaardbare niveaus is gezakt en onze geesten opnieuw opklaren is het tijd om het interclubseizoen eens objectief te overschouwen. Sinds Gambiet in 2009-2010 voor het eerst in derde aantrad is Opwijk 1 dus voor de derde keer in 5 seizoenen gepromoveerd, en mag het opnieuw in 2e eens “proberen”. Met 10 overwinningen uit 11 matchen lijken de cijfers voor zich te spreken, maar na de (enige, zo bleek op het eind) nederlaag in notabene de eerste ronde tegen KGSRL 4, kan u zich amper voorstellen welke druk de spelers elke ronde opnieuw ondergingen. Een tweede nederlaag zou ons bijna zeker de titel kosten, en we wouden zo verschrikkelijk graag opnieuw naar 2e. Ronde 2 toonde dat we uitstekend met die druk om kunnen : 6-0 tegen de andere rivaal Zottegem 2. Dat zou ons waarschijnlijk in geen 10 jaar meer lukken, al spelen we om de week tegen die mannen.

KGSRL 4 bleef echter winnen en winnen, en Zottegem 2 liet daarna ook geen steek meer vallen. Onze overwinningen kwamen soms maar met moeite tot stand en in ronde 6 tegen Brussels CC 1 (op het eind nog gedegradeerd) kropen we door het oog van de naald (Tom B wint nog supernipt een toreneindspel met zijn randpion !) . Na ronde 8, eind januari, hinkten we nog steeds 2 punten achter op KGSRL 4, en waren we eerlijk gezegd de wanhoop nabij.

De kansen keerden eindelijk op die memorabele 9 februari. Terwijl we Dendermonde inpakten had de Koninklijke Gentse personeelsproblemen en gingen ze eindelijk verliezen tegen het elo-sterke Charleroi 2. Op twee ronden tijd werd als bij mirakel het schip helemaal vlotgetrokken : Caissa Europe en Landegem boden weinig weerstand en onze concurrenten boekten elk nog één nederlaag. We baden in opluchting, vreugde en diepe tevredenheid, en die zal blijven hangen tot september.

Meer dan een beetje spijt was er dan weer voor de gemiste titel van Opwijk 2 op een manier die wel het spiegelbeeld leek van de reeks van Opwijk 1. Yordi, Kris, Sam en Fabio legden een prachtig parcours af en stonden na 8 ronden als één van de weinige ploegen in NIC (samen met KGSRL 4) nog steeds met het maximum van de punten. Maar hier was ronde 9 omgekeerd memorabel : een voor het eerst met Tom VdP versterkt Opwijk 2 verloor van een eveneens versterkt Aalst 2, en Opwijk 2 moest de leiding afstaan. Straf dat de kalender het titelduel toevallig op de laatste ronde had gepland ( bij Opwijk 1 bleken de titelduels in ronde 1 en 2 te zijn beslist). Uiteindelijk moest den Boskant nipt de duimen leggen. Soit, promotie zit er misschien toch nog dik in, want met 19 uit 22 staat den Boskant helemaal bovenaan op de wachtlijsten.

Voor het begin van het seizoen hadden we eigenlijk wel een beetje verwacht dat ook Opwijk 3 mee zou strijden voor de titel, maar na een rampzalige start zat er dat nooit in. Dat het potentieel er was, bleek uit het vervolg – 13 uit 16 met als uitschieter die gedenkwaardige 15 december, met 0 – 4 winst op KASK 4.

Het nieuwtse gambietploegje en couveuse van ons jongste talent Opwijk 4 boekte één overwinning en 2 gelijke spelen, en hoopt volgend seizoen nog beter te doen.

Topscores

Net als bij de elo’s lichten we de strafste drie prestaties van dit seizoen er even uit. Goud is zonder discussie voor Tom Van de Perre : botste naar gewoonte opnieuw als een gummi-bal omhoog na zijn vorige rotseizoen : 8,5 uit 9 of 94,4 % in dienst van Opwijk 1 en 2. Ware het niet van zijn misser van ronde 7 in de match tegen Anderlecht, waarvoor hij nog steeds af en toe gromt, het was 100% geweest. Zilver gaat naar ons eerste bord Arno, die slechts 3 remisetjes toestond en 7,5 uit 9 scoorde oftewel 83,3 %. Hopelijk doet hij het volgend seizoen even goed. Fabio lag lang op koers voor goud met een score van 100%. Het werd uiteindelijk brons met 9 uit 11 of 81,8 %.

Yordabio 2 wint Krokus tornooi in Gent

Een wapenfeit dat ietwat tussen de plooien van het interclubnieuws is gevallen : Fabio heeft in Gent het 3e Krokustornooi bij de kadetten op zijn naam geschreven met 6 uit 7, voor Yordi, die derde eindigde met 5 uit 7.

Clubetentje 24/05/2014

Het lang verwachte klubetentje is daar opnieuw. We gaan het nemen op dezelfde plek als vorig jaar, in Brasserie “’t Kasteeltje”. Normaal gezien ontvangen alle leden en aanverwanten de komende dagen een uitnodiging in de electronische brievenbus. Zorg dat u er bij bent, want er valt natuurlijk (opnieuw) wat te vieren – titels en kampioenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s