Frederic clubkampioen !

Het stond al een tijdje met dikke letters in de sterren geschreven, maar sinds gisteren is het officieel en mathematisch : we hebben een nieuwe klubkampioen en het is Frederic (bijgenaamd KAra). De voorlaatste hindernis die hij moest nemen was 3-voudig “oud”-kampioen Kris (1986,1987,1997). Kris haalde zijn huisopening boven maar Frederic had het recept van het tegengif duidelijk in zijn hoofd. Na enig tactisch steekspel toonde Frederic zich scherper, gaf zijn dame voor 2 torens en een pion, en het potje van de zwarte stelling was snel gekookt. Tom kan hem nu niet meer bijhalen.

De 33-jarige Frederic, in de fleur van zijn schaakleven, kwam vorig jaar rond deze periode door een opmerkelijke speling van het lot aangewaaid uit het verre West-Vlaanderen en vond snel zijn draai tussen de Gambieters. Zijn KK 2013-2014 begon nog haperend met remises tegen Yulia en Jan, maar daarna was er geen houden meer aan : 10 punten op 10 partijen. Het zijn “Dominator”-scores. Frederic is de derde debutant die in zijn eerste KK de hoofdvogel afschiet (Arno 2010 en Tom Barbé in 2012 deden het hem pas voor ) in 5 seizoenen. Dat was voor 2010 nog nooit gebeurd. Het is een vreemd decennium. In ieder geval van harte proficiat.

Van de Dominator gesproken. Een foto van de klubkampioen (en ook debutant) in de B-reeks mag nu ook niet ontbreken.

Hij is ook fan van andere denkspelletjes.

In een andere interessante inhaalmatch probeerden Arne en Yulia uit alle macht elkaar weg te manoevreren. Het was lang onduidelijk maar toen de contouren van een eindspel zich begon af te tekenen, bleek dat Arne toch met wat meer zwakke pionnen zat opgezadeld. De witspeler kon ze echter nog behoorlijk verdedigen en werd de partij uiteindelijk remise gegeven.

In wat ook nog een lange gesloten manouvreerpartij was geworden bevond Carlo zich op het einde van de partij tegen Stephan in een huizenhoog winnende stelling. Maar onder tijdsdruk overzag hij de winst en deed een verliezende zet. Het gebeurt zelfs de allerbesten. Kijk maar naar Vladimir Kramnik, die de laatste dagen in de WK-kandidaten finale een paar keer fors blunderde.

2611

Van de wereldtop gesproken ; wist u dat er een Gambieter op nummer 2 van de wereld staat in de ranking van Chess Tempo oplosschaak ?

Sven01, t’ is te zeggen Gambieter Sven, heeft afgelopen woensdag zijn persoonlijk record gevestigd en heeft de barrière van 2600 elo doorbroken. Plaats nummer 1 ligt voorlopig nog even buiten bereik (2730 of daaromtrent). Maar wie weet is op het op een dag wel zover.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s