Dominator eindigt op 100%

Het was de enige vraag die nog restte wat betreft de titel in reeks B : zou Dominique kunnen eindigen met het maximum van de punten ?

Laatste hinderpaal Wouter geloofde in elk geval dat hij het kon voorkomen en ging onvervaard in de aanval. Een paard werd geofferd in de aanval maar het was na enkele zetten duidelijk dat de witspeler in een open mes was gelopen. Alle verwoede pogingen ten spijt ging Wouter ten onder tegen de Dominator die zijn uitstekend seizoen bekroont met een zeldzame maximumscore. De A-reekselingen kijken bezorgd uit naar zijn komst in september.

In het gevecht om de tweede plaats zagen we gisteren een mooi duel tussen de Herminator en nieuwkomer Peter H. Herman had zijn dame gegeven voor 2 zwarte torens. Zijn eigen torens waren de zwarte stelling binnengedrongen en Herman zag toekomst rooskleurig in. Maar het probleem was de passivieteit van zijn twee overgebleven lichte stukken. Terwijl de zwarte lichte stukken de witte torens controleerden, had Peters Dame vrij spel om de zwakke witte pionnetjes op te rapen en langzaam de zijne tot in de eindzone te schuiven. Een mooie overwinning voor Peter H en het blijft drummen daar achter de Dominator.

Frank scoorde zijn tweede halve puntje van het seizoen tegen Jonathan. Er had meer ingezeten, want Frank had een niet op zijn hoede zijnde Jonathan al van in de opening een kwaliteit afhandig gemaakt. De langste strijd van de avond was die tussen Peter L. en Oscar. Oscar deed het bijzonder op zijn gemak en won om het half uur een pionnentje, de remisevoorstellen in de wind slaand. De zwartspeler werd beloond voor zijn vasthoudendheid met het volle punt.

Fabio kon zijn stelling na een passieve opening nooit helemaal bevrijden tegen Jan en blunderde op het eind. Een slecht generale repetitie voor het BK. Maar misschien wel het sein tot een geslaagde première.

Vanaf zondag zitten onze Yordabio’s, Meindert en Bernd op het BK in Blankenberge. Wij wensen hen alvast veel plezier en succes.

Vorige donderdag bereikte Gambiet nog een mijlpaal : voor de 10e keer op rij sloten de Gambieters Spechtes.

Dit was de ploeg die voor deze mijlpaal zorgde : het lijkt verdacht veel op het Opwijk 1 van het komende seizoen 2014-2015.

Die foto doet ons aan iets denken. Het is alweer een tijdje geleden wat we nog eens een partijtje met analyse brachten. Wij berichtten hier al van de stunt van Hanne in Cappelle la Grande. Hanne slaagde in iets waar een paar Gambieters al jarenlang tevergeefs van dromen : een GM kloppen. Hier de partij met wat bescheiden (voor de gelegenheid) commentaar van de zwartspeelster zelf.

 GM Cornette, Matthieu Goossens, Hanne
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s