Gambieters net onder de top op het BKJ

Wat een fantastisch tornooi alweer werd dit BK voor de jeugd. Tussen de 320 deelnemers in de Floreal in Blankenberge speelden Bernd en Meindert bij de min 10, Fabio bij de min 14 en Yordi bij de min 16. Onze jongens speelden niet voor de titel, maar ze eindigden kort daarachter, en de kloof lijkt niet onoverbrugbaar. Mits een beetje inspanningen kan die kloof gedicht worden.

Bernd en Meindert deden weer een stapje vooruit. Het ‘ping-pong’ schaak is bijna uit hun lijf verdwenen (maar nog niet helemaal), en de volgende zet wordt al eens goed bedacht en zorgvuldig overwogen. Met uitzondering van de eerste ronde paste Meindert dit toe recept en speelde steeds ‘in de zone’, met als beloning een fraaie 5e plaats in het eindklassement. Het niveau van Bernd ligt kort bij dat van Meindert, maar de focus bleef net dat ietsje minder constant. Bernd sloot af met een degelijke 4,5 uit 9. Eindklassement -10.

Bij de -14 was onze hoop gevestigd op Fabio, maar hij kwam slechts moeizaam op gang met slechts 2,5 uit 5 halfweg. Maar net als vorig jaar bewees hij over heel wat veerkracht te beschikken, en hij knokte zich terug omhoog in de ranglijst, afsluitend met een 4 uit 4 en ook een mooie vijfde plaats in de eindrangschikking Eindklassement -14.

Broer Yordi deed het ook prima. Gestart met drie remisen en drie overwinningen mocht hij in ronde 7 aantreden tegen Ulvi Sadikhov (2378 elo). Die was natuurlijk iets te straf, maar het was Yordi’s enige nederlaag in dit tornooi en hij eindigde mooi 7e bij de min 16 Eindklassement -16.

KK 2014

De emmer met de inhaalpartijen raakt stilletjesaan leeg. In de strijd om plaats 2 achter Frederic in reeks A won Jan van Yulia maar deed Tom even goed tegen Marc, en met nog één inhaalpartij te gaan is de strijd om zilver nog niet beslist.

In reeks B speelden Herman hun allerlaatste partij van het KK tegen elkaar. Ze probeerden beide wel om er iets van te maken, maar de partij liep vast en eindigde in remise.

Neckar Open

Arno en Hanne spelen een tornooi in Stuttgart met serieuze jongens Neckar Open. Een top tien plaats zit er daar voor hen niet meteen in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s