Gambieters op alle velden

Twee partijen afgelopen donderdag op de eeuwige velden van de Duivenzolder. Iguanodon Rudi bleek sterker dan Parasaurolophus Fred in wat het zowat het laatste Dinosauriërduel van dit KK 2014 moet zijn geweest. Geert kwam met zwart in zeer grote problemen na de opening tegen Dirk (twee centrumpionnen in het deficit) , maar de zwartspeler kon er zich toch nog met remise uitschwindelen. Zijn tweede plaats in dit KK komt nu wel in groot gevaar en hij kan op de meet nog geklopt worden door Rudi, Wouter én Peter H.

Ajuinentonooi Aalst

Het tornooi is al drie ronden onderweg. De Gambieters geboren in de jaren 60 kenden alle drie een dramatische start maar misschien kunnen ze zich nog herpakken. Tom VdP startte met 3 uit 3, weliswaar niet zonder moeite, maar hij mag het komende donderdag als beloning ook voor de eerste keer opnemen tegen Clubkampioen Frederic. In Aalst beginnen ze de Dominator stilaan ook te kennen. Een start van 2,5 uit 3 met telkens spektakelrijk schaak en boeiende gevechten. Koen haalt bij zijn wederoptreden een degelijk niveau. Peter H. mistte een mat spectaculair mat in 4 tegen Geert en Berten’s tegenstanders geven al eens op terwijl ze net gewonnen staan. Ook Dirk is één van de vele Gambieters met 1 uit 3.

Jeugdcriterium Merksem

Een verslag van Papa Cotman

Het BJK in Blankenberge was nog maar net afgelopen, maar de mama’s en de papa’s mochten alweer opdraven voor tornooi 3 van het VJC in het Fort van Merksem, verreweg de mooiste locatie van het hele criterium. Voor Opwijk waren Meindert en Bernd van de partij. Meindert en enkele andere toppers van de -10j speelden een reeks hoger (-12j), vooral omdat de spelers daar elk 10 minuten meer speeltijd hebben. De 2 x 15 minuten uit de E-reeks (-10j) zijn duidelijk aan een herziening toe. En je kan er donder op zeggen dat de -12 jarigen niet bepaald staan te springen van blijdschap met deze inmenging. Want ze waren nog maar net af van een andere -10 j, Anthony Mitran (die voor de uitdaging nu maar direct meespeelt in de B-reeks -18j) die hen keer op keer te grazen nam of daar komen de volgende ambetanteriken aan. Dit keer onder aanvoering van supertalent Daniel Dardha, met aan zijn zijde o.a. “Zorro” Meindert.

Zorro begon met een valse noot en verloor partij 1 maar winst in de volgende ronde en een remise in de derde (waarbij tegenstandster Alicia Katranova remise aanbood terwijl er een mat in 2 voor het grijpen lag) zorgde voor 1.5 op 3. Maar daarna legde hij drie 2003-ers over de knie om dan in zijn laatste partij eervol de duimen te moeten leggen de al hierboven vermelde Daniel Dardha. Deze won overigens de D-reeks met een 7/7. En dan te bedenken dat Daniel nog maar 8 is en ELO 1595 heeft. De tegenstand weet hoe laat het is … Ik denk trouwens dat hij menige Gambieter uit het Clubkampioenschap B, puntenloos huiswaarts zou sturen. Meindert beëindigde zijn eerste tornooi in de D-reeks heel knap op een 8e plaats.

Bernd dan bij de -10j. Dramatische start met 1/3 (2 remises) en 2/5 na de volgende 2 partijen. En afgezakt naar tafelnrs. waarvan hij zelfs het bestaan niet eens meer kende. Door de overstap van een deel toppers van de E naar de D-reeks zag hij een kans op het podium maar legde zichzelf teveel druk op, en dan lukt het niet. Maar zoals Popeye naar spinazie grijpt als de nood het hoogst is, greep Bernd naar een pakje “Lays” chips met zout. Ik weet nog altijd niet of er alleen maar zoute chips in zaten, feit is dat vanaf dat moment er geen stoppen meer aan was: 4/4 en in zijn laatste partij tegen de op dat moment tabelaanvoerster Nina Deputter kregen we weer de echte Bernd te zien; zonder pardon werd de leidster opzij gezet en zag meteen haar eerste tornooizege aan haar neus voorbij vliegen. Bernd behaalde dankzij zijn eindjump alsnog een vijfde plaats, maar het is duidelijk dat er meer in zit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s