Algemene vergadering : een kort verslag

Aanwezig : Rudi, Herman, Kris, Jan, Stephan, Yulia, Frederic, Berten en Dominique

Hoeft het nog eens gezegd dat het uitstekend gaat met onze klub. Binnenkort overschrijden we ruimschoots de grens van de 40 leden en het gonst van de activiteiten op een barstensvolle kalender. Onze jeugd maakt de schaakvelden onveilig ( dit weekend zitten er weer een deel in Fourmies net over de grens). Weldra schrijven we opnieuw 4 ploegen in in de nationale interclubs. En nog straffer : deze zomer gaat er voor het eerst in de geschiedenis een Gambieter naar een schaak-olympiade. Yulia trekt naar Tromso in Noorwegen met haar coach-begeleider Stephan om de nationale vrouwenploeg te vertegenwoordigen samen met Hanne Goossens. En als u al begon te duizelen, het wordt nog gekker : Dominique greep ook de kans van zijn leven en vertrekt in juli naar het WK GO voor amateurs in Zuid-Korea. Als hij terugkomt geeft hij een Go – initiatie op de Duivenzolder.

Voor onze jeugd staan er ook nog een paar plannen op stapel. De begeleiding op het BK werd alom geprezen, en we zijn van plan om de lijn door te trekken vanaf half augustus.

Met de financiën gaat het ook goed. Eerstdaags krijgt elke gambieter een jaarverslag in zijn mailbox. Het volstaat om hier te melden dat Gambiet afsluit met een begrotingsoverschot, en dat zonder de gebruikelijke boekhoudkundige truukjes.

De organisatie van de Nationale Interclubs 2014-2015 wordt een huzarenstukje met 4 ploegen en in totaal mogelijk 22 spelers per speeldag. Het is nog te vroeg om al concrete afspraken te maken, maar het is duidelijk dat hierover nog een vergadering zal moeten worden gehouden met alle spelers. Een idee alvast was om voor elke speeldag 2 reservespelers “van wacht” aan te duiden, om last-minute afzeggingen te kunnen opvangen.

Ook voor het KK 2014-2015 is het nog wat vroeg maar noteer alvast : inschrijvingen worden afgesloten op 31/08/2014. Samenstelling der reeksen op donderdag 04/09/2014 net voor het BLITZ KK.

Op het KK heerst altijd een gezellig en gemoedelijk sfeertje waar de nadruk ligt op schaakplezier. Toch wordt er af en toe toch vergeten dat er concentratie nodig is als het echt spannend wordt en dan is lawaai van luid gepraat en gelach toch erg storend. Daar gaan we in de toekomst toch wat moeten aan doen. Een idee was om ook de Graanzolder te gebruiken en zo drinkgelag en sport-evenement uit elkaar te houden. U hoort er nog van.

Het etentje in ’t Kasteeltje was opnieuw een groot succes met 32 deelnemers. Bedankt Stephan voor de organisatie! Na 2 jaar en het ophalen van herinneringen uit ver vervlogen tijden, dachten we eraan om nog eens een Barbeque te organiseren, op het Spechteshoof ergens eind mei 2015. Dat lijkt ons echt iets om naar uit te kijken.

Tijdens de vergadering vernomen we van uit Brugge dat het SVBT-tornooi in Oostende dit jaar jammer genoeg niet kan doorgaan. We ondernamen in de week nog pogingen om te kijken of we de sportzalen in Opwijk of Asse niet als alternatieve locatie konden gebruiken, maar de gemeentelijke diensten draaien op zomerdienst en dan sluiten de deuren in de weekends al vrij vroeg in de namiddag. Dat bleek dus al snel een onmogelijke opdracht.

Als het even meezit en ook Opwijk 2 mag een reeks hoger spelen, dan hebben we de komende interclubzondag zomaar eventjes 44 mensen op de Duivenzolder. Dat betekent heel wat tassen en glazen die we momenteel ontbreken. Daarom hier een oproep : wie heeft er nog een set deftige koffietassen met ondertasje en propere Leffe bierglazen ? Gelieve zich te melden bij de Chef provisie Kris.

Ook dit seizoen moeten er dus minstens 2 borden en klokken worden aangekocht. Omdat al dit materiaal niet elke zondag moet worden vertransporteerd en omdat onze huidige kast versleten en onpraktische in gebruik is, hebben we besloten uit te kijken naar een nieuwe, grotere (als ze binnenkan) met schuifdeuren. We dachten aan ééntje van 1200 cm breed en 2200 cm hoog bij 500 cm. diep. De prijs schatten we zo ronde de 400 EURO. Jan en Kris gaan hiervoor zorgen maar mochten er Gambieters zijn die weten waar we die kunnen vinden, mogen ze het altijd laten weten.

Het plezierde ons ook om te vernemen dat Berten interesse toonde om zich eventueel om te scholen tot schaakarbiter. Het zou mooi zijn mocht onze klub een echte arbiter tussen haar leden tellen.

Zomertornooi

Tot slot werd er beslist om ook deze zomder een zomertornooi te houden. Deze wordt 6 avonden gehouden van elk 5 ronden, en u kan uw de beste resultaten van 4 avonden laten meetellen. Uw punten van die vier avonden worden gewoon opgeteld (maximum 20 punten te halen). Het tempo is elk een kwartier voor spelers wiens elo 99 punten of minder uit elkaar liggen. Per volle honderd elo-punten gaat er een minuut af bij de ̩̩n, en een minuut bij bij de ander, met een maximum van vijf minuten tegen 25 minuten bedenktijd ( Frederic РMeindert bijvoorbeeld). U vindt de speeldata in de kalender. Alvast veel succes gewenst.

Ajuinentornooi

De meeste Gambieters doen het goed tot uitstekend. Slechts een enkeling durft niet meer naar huis te schrijven. Een hoogtepunt in ronde 6 was een pracht van een partij van onze vertegenwoordiger in Tromso Yulia, die met een pionoffer en een dubbel torenoffer haar tegenstander van het bord blies. Sit back and enjoy !

Morozova, Yulia De Weird, Matthias

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s